Košarka
Košarka

Divac priznaje: 'Da je Dražen živ, ne bismo bili prijatelji kao prije'

Bivši srpski reprezentativac ističe da se neke stvari mogu oprostiti, ali nikako zaboraviti…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U beogradskom kinu „Kolosej“ sinoć je održana premijera filma „Jednom braća“, u kojem glavnu ulogu ima bivši košarkaš Partizana i LA Lakersa Vlade Divac, a u kojem se govori o prijateljstvu i kasnijem raskidu tog prijateljstva između Divca i hrvatske košarkaške legende Dražena Petrovića.

>> Divac progovorio o najosjetljivijim trenucima filma s Draženom

>> Zadnje Draženove riječi Divcu: Saznajte što mu nije oprostio!

>> VIDEO: Film o Draženu i Divcu oduševio SAD i cijeli svijet!

Uz Divca se na premijeri pojavio i njegov bivši klupski i reprezentativni kolega Žarko Paspalj, koji također ima ulogu u filmu.

„Što se tiče odnosa s Rađom, Kukočem i ostalima, sada je sve u redu. Dok sam igrao u Panathinaikosu sa Stojkom Vrankovićem, jednom prilikom je pokrenuo priču o ratu. Odmah sam mu rekao da prestane ili da krenemo u drugom pravcu. Nikada više nemile scene nismo spomenuli“, izjavio je Divac za beogradski Blic.

Film „Jednom braća“ izazvao je veliki publicitet na ovim prostorima, posebice u Hrvatskoj i Srbiji. Jedno od hipotetskih pitanja koje se nametnulo tijekom bezbrojnih rasprava na forumima jest: Bi li se Divac i Petrović pomirili nakon rata da hrvatski reprezentativac nije poginuo u prometnoj nesreći?

„I da je moj drug sada živ, siguran sam da nikada ne bismo bili prijatelji kao prije jer neke stvari se mogu oprostiti, ali ne i zaboraviti, ali njega ću se uvijek sjećati. Čujem se sa njegovom porodicom i s Rađom i Kukočem“, izjavio je Divac, no nije objasnio tko kome ne bi zaboravio i što se ne bi moglo zaboraviti.

„Drago mi je da je nastao jedan ovakav film, a prije svega zato što je potpuno realan. Po toj tankoj niti ljudi koji su pravili ovaj projekt uspjeli su da ne skliznu ni na jednu stranu“, zaključio je Divac.