Košarka
Košarka

Opet odlični Šarić: Amerikanci usvojili njegov nadimak iz Hrvatske

Dario Šarić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za svoju Philadelphiju.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Boston Celticsi zaustavili su seriju Philadelphia 76-ersa od tri pobjede u nizu. Slavili su Celticsi 116:108 u utakmici u kojoj je najbolji strijelac gostiju bio naš Dario Šarić. Bila je to još jedna njegova sjajna predstava kojom je nastavio dobru formu u drugoj polovici regularnog dijela sezone.

Kod trenutno druge ekipe Istočne konferencije Šarić je zabio 20 koševa uz šut iz igre 9/18, a imao je i najveći broj skokova njih 11 upisavši novi double-double učinak.

Šarić sjajno koristi vrijeme dok nema Joela Embiida u momčadi i čak je pet puta u posljednjih šest utakmica bio vodeći strijelac Phille. Navijači pak na društvenim mrežama zazivaju dan kada će zajedno zaigrati Šarić, Embiid i ozlijeđeni prvi pick drafta Ben Simmons.

U međuvremenu je njegov nadimak iz Hrvatske ''Ši Ši'' potpuno usvojen kod američkih medija koji su ga zvali i ''Homie''.

''Bila je to zadnja utakmica prije All-Star pauze. Bili smo u utakmici do tamo treće ili četvrte četvrtine, ne sjećam se više. Ali igrali smo čvrsto, pravu mušku košarku s dota kontakta i dobrom obranom. Imali smo možda priliku i pobijediti, ali smo na kraju izgubili energiju i to je razlog poraza. Pokazali smo karakter. Teško je pobjeđivati u gostima kod ekipa poput Bostona koja je druga na Istoku'', rekao je Dario nakon utakmice.

On će ovog vikenda biti sudionik utakmice najboljih novaka u ligi i onih kojima je ovo druga godina.

''Naravno da sam uzbuđen, jedan od mojih snova je bio nastupati na All-Star vikendu i igrati s najboljim mladim igračima u ligi. Puno mi to znači, kao i mojoj obitelji i mojim bivšim igračima iz Hrvatske.''

Više o Dariju Šariću i našim košarkašima možete više saznati u video podcastu Triple-double koji na GOL.hr-u kreće od danas u 20:15!

Milwaukee Bucks su sinoć sa 129-125 pobijedili Brooklyn Netse. Bojan Bogdanović je odigrao 30 minuta za Brooklyn i u tom je vremenu zabio 14 koševa uz šest skokova i dvije asistencije. Najbolji strijelac Brooklyn, kojem je ovo 16. uzastopni poraz na domaćem terenu, bio je Brook Lopez koji je utakmicu završio sa 36 koševa.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.
Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.