Košarka
Košarka

Mulaomerović objavio popis kandidata za Eurobasket, pozvao i američkog košarkaša

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije pozvao je 24 kandidata za Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović objavio je širi popis kandidata za Europsko prvenstvo koje se igra od 1. do 18. rujna u četiri države.

Na popisu se nalaze 24 kandidata, a među njima je i američki košarkaš i član berlinske Albe Jaleen Smith, koji je pak u procesu stjecanja hrvatskog državljanstva.

Nakon Drapera i Lafayetta, on je treći strani košarkaš koji će obući hrvatski dres. Osim njega, na popisu su ponovna dva važna igrača, Dario Šarić koji se vraća na teren i Kruno Simon.

Na Europskom prvenstvu Hrvatska se nalazi u skupini C u kojoj se nalaze Grčka, Velika Britanija, Estonija, Italija i Ukrajina. Utakmice se igraju u Milanu.

Hrvatsku čekaju pretkvalifikacije

Prije Europskog prvenstva, Hrvatska mora odigrati i dvije pretkvalifikacijske utakmice za sljedeći Euro koji se igra 2025. godine, a Hrvatsku je ždrijeb odveo u skupinu s Poljskom, Švicarskom i Austrijom

Tako se 25. kolovoza igra protiv Poljske u gostima, dok je tri dana kasnije na rasporedu dvoboj protiv Šivcarske u Opatiji.

Popis 24 kandidata za Europsko prvenstvo:

Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Jaleen Smith, Dominik Mavra, Krešimir Radovčić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Krunoslav Simon, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Pavle Marčinković, Dario Šarić, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Željko Šakić, Matej Rudan, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić i Karlo Matković.