Košarka
Košarka

Aco Petrović: "Crna Goro, oprosti!"

Brazilski izbornik Aleksandar Petrović ispričao se Crnoj Gori zbog poraza koji je posljedično izbacio balkansku naciju iz kvalifikacija za Olimpijske igre.

Aco Petrović (Foto:Profimedia)

Hrvatski stručnjak na klupi Brazila Aco Petrović ispričao se Crnoj Gori zbog njezina ispadanja iz kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu.

Brazil je izgubio od Kameruna 77:74, a Crna Gora zbog tog rezultata ostala bez šanse za plasman na Igre te je morala kući već poslije razigravanja u skupini.

Grci sigurni protiv Egipta, poznat je put Hrvatske do Olimpijskih igara

"Dolazim iz regije u kojoj je Crna Gora vrlo blizak susjed. Ispričavam se zbog rezultata koji ih je izbacio s turnira", rekao je Aco po završetku susreta.

Kamerun je napravio veliku prednost do poluvremena, Brazil se uspio vratiti u egal minutu i 15 sekundi uoči kraja, ali trica Kamerunaca zapečatila je sudbinu Brazila na toj utakmici, odnosno posljedično Crne Gore na turniru.

Brazil Ace Petrovića unatoč porazu ide s prvog mjesta u polufinale: Evo protiv koga će igrati

Brazil je unatoč porazu otišao u polufinale kao prvi i igrat će protiv Filipina, a Kamerun i Latvija dat će drugog finalista turnira u Rigi.

"Ovo je bio vrtuljak emocija, očigledno je kako nismo došli na utakmicu. Svi koji prate košarku vide gdje je bio problem u uvodnih 20 minuta, odnosno zašto smo bili dobri u drugom dijelu. Kasnili smo 24 poena razlike, umalo smo se pakirali za Brazil, ali Felicio je počeo kontrolirati reket i dao nam je šansu da se vratimo u utakmicu."

Dončić se tješi poslije promašenog zadnjeg šuta: "Grke ionako moramo pobijediti za Olimpijske igre, nije važno kad"

"Kad smo izjednačili pri kraju utakmice, razmišljali smo kako produžetak nikako ne bi bio dobar za nas pa je ovaj poraz od tri poena za nas bio okej", podvukao je Aco.

VIDEO Je li ovo moguće: Gruzijac dvaput pokušao sam sebi zabiti koš, promašio je

VIDEO Teška prljavština Dončića: Nagovorio protivnika da promaši slobodno bacanje i da im priliku skinuti Hrvatsku s prvog mjesta!?

Hrvatska u polufinalu na lakši ždrijeb: Dončić riješio Novozelanđane, ali promašio šut za prvo mjesto u skupini

Tablica skupine:

Standings provided by Sofascore