Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

VIDEO Unatoč zabrani, 400 Hrvata stiže u Lisabon na dvoboj protiv Portugala

I Stipe Antonijević je razgovarao s Bernanrdom Silvom koji je jako lijepo pričao o nama.

 U Lisabonu Portugal i Hrvatska igraju prvo kolo Lige nacija. Vatreni su pred teškim gostovanjem, a sve možete pratiti na Novoj TV i gol.hr-u.

Dan prije utakmice Saša Lugonjić se javio s posljednjim informacijama pa je tako saznao da u Lisabon stiže oko 400 hrvatskih navijača, unatoč zabrani UEFA-e. HNS je dobio zabranu prodaje ulaznica, no nije zabranjeno Hrvatima kupovati ulaznice u slobodnoj prodaji pa se njih oko 400 uspjelo snaći.

Osim toga, Stipe Antonijević je razgovarao s Bernanrdom Silvom koji je jako lijepo pričao o nama.

Bernardo, čeka vas novo izdanje Lige nacija i Hrvatska kao prvi protivnik. S obzirom na to da ste igrali protiv njih par puta u posljednjih nekoliko godina, pretpostavljam da ne očekujete lagan susret?

"Da. Očito, igrali smo protiv njih, iako je bio prijateljski susret, igrali smo protiv njih prije nekoliko mjeseci i izgubili smo. Bilo je to ovdje u Portugalu, tako da očekujemo tešku utakmicu protiv momčadi koja je bila iznimno uspješna zadnjih nekoliko godina. Zadnji Euro i Svjetsko prvenstvo, ulazili su u završne faze turnira. Momčad je to koju znamo vrlo dobro, s dobrim igračima. Imam dva prijatelja tamo kojima se divim i očekujemo tešku utakmicu sutra."

Spomenuli ste dva svoja klupska suigrača - Matea Kovačića i Joška Gvardiola. Sada kada ste imali priliku igrati s njima duže od godine dana, kako biste ih opisali? Znam da je Kyle Walker jednom rekao za Joška da je "Rolls-Royce među stoperima", možete li isto reći za Kovu kao veznjaka?

"Definitivno. Joško više igra lijevo i nevjerojatan je. Prošlu sezonu, posljednjih 6 mjeseci bili su nevjerojatni, a i ovu sezonu je počeo odlično. A Mateo, Mateo je čudesan. Ne samo kao osoba, već odličan igrač i teško je igrati protiv njega jer ima odličnu kontrolu lopte. Iznimno je brz s loptom kroz sredinu i nije lako igrati protiv takvih veznjaka koji znaju driblati i koji su svjesni svoga okruženja, kada se okrenuti, a kada ne. Bit će to velika borba u sredini terena."

Kada govorimo o veznjacima, razgovarao sam (danas) s portugalskim kolegom koji mi je rekao da ste mu u intervjuu naveli Luku Modrića kao jednog od svojih idola, posebno što se tiče njegove dugovječnosti. Koliko su po vašem mišljenju Luka Modrić i Cristiano Ronaldo važni za svoje nacionalne vrste, iako se približavaju četrdesetoj?

"Dugovječnost je, kao što ste rekli, nevjerojatna. Vidjeti kako Luka Modrić i dalje igra na visokoj razini u ovim godinama i koliko je bitan za Real Madrid i Hrvatsku. Velika mi je inspiracija. Nadam se da ću i ja u tim godinama biti na njegovom nivou. Definitivno je igrač na kojeg sam se ugledao'', rekao je Silva.

Spektakularan transfer Šibenika: Prodali su igrača u Inter Milan!

Modrić otkrio kojeg igrača Portugala najviše cijeni uz Ronalda, Dalić: "Probat ćemo jedan sustav ovdje, u Osijeku drugi"

Ivica Olić upozorava: "Oni su u Portugalu držali nulu do 60. minute, ne smijemo gubiti glavu"