Nogomet
Nogomet

Olić o novom hrvatskom dragulju: "Dugo nisam vidio igrača s većim potencijalom u napadu"

Nedavno su Joška Gvardiola engleski novinari pitali kojeg mladog hrvatskog igrača vidi kao veliku zvijezdu u budućnosti, a on im je rekao za njega.

Anton Matković (Foto:Ronert Fajt/Cropix)

Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske do 21 godine izgubila je protiv Portugala u Karlovcu 2:0.

Momčad koju vodi Ivica Olić nije mogla više protiv stvarno jake vrste Portugala, a za mlade Vatrene zaigrala su poznata HNL-ova imena.

Među njima je igrao i Anton Matković, igrač Osijeka. Matković je ogroman potencijal u napadu, zna to i Ivica Olić, koji je biranim riječima pričao o njemu.

Dovoljno govori i podatak da ima 18 godina i već igra u U-21 vrsti.

"Dugo nisam vidio igrača s većim potencijalom u napadu. Nakon dugo godina dobili smo nekoga tko ima visinu, brzinu, lijevu i desnu nogu.

Gvardiol ga predstavio svijetu

Taj momak treba biti pravilno vođen i nadam se da se uz zdravlje, dobru glavu i dobar rad može razviti u vrhunskog napadača. Pratio sam ga kada je igrao za Osijek, ali imati njega na treningu... To je veliki biser hrvatskog nogometa, ali on mora ostati normalan u glavi i shvatiti da ne ide ništa preko noći.

Da će biti uspona i padova, ali da ima sve predispozicije da napravi sjajnu karijeru. Imamo i Crnca, koji je otišao u Norwich, napravio je odličan transfer. Nadam se da će ostati zdrav."

Nedavno su Joška Gvardiola engleski novinari pitali kojeg mladog hrvatskog igrača vidi kao veliku zvijezdu u budućnosti.

Gvardiol im je rekao za Matkovića, a u to vrijeme Matković još nije bio tako popularan u Hrvatskoj pa su se mnogi pitali tko je on, no sjajnim nastupima za Osijek skrenuo je pozornost gledatelja na sebe, ali i mnogih klubova koji ga žele.

Emiliano Martinez ponovno zgrozio nogometni svijet! Pogledajte što je napravio kamermanu na utakmici

Sin brončanog Vatrenog spasio BiH, zvijezda Liverpoola ostala zapanjena: "Kao da su bila trojica..."

Oglasio se klub s čijeg su stadiona snimke obišle cijelu Hrvatsku: "Iskreno se ispričavamo Varteksu"