Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Niko Kranjčar o sceni koja se svima urezala u pamćenje: "Tata nikad nije skrivao hrvatstvo"

Niko Kranjčar prisjetio se utakmice Hrvatske i Brazila na SP-u 2006. u Berlinu.

Hrvatska - Brazil na SP-u 2006. (Foto:Sanjin Strukic/Pixsell)

Odbrojavamo sitno do Europskog prvenstva, za samo dva dana Hrvatska protiv Španjolske igra prvu utakmicu na turniru, i to na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Upravo se na tom stadionu odigrala kultna utakmica Hrvatske i Brazila na kojoj su hrvatski navijači priredili prekrasnu atmosferu u Berlinu, a sve je zagrmilo kad je krenulo intoniranje Lijepe naše.

Od toga je prošlo čak 18 godina, ali svima se u pamćenje urezala scena kako je bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar emotivno proživio našu himnu, s rukom na srcu i suzama na licu:

"Nisam ih vidio uživo, ali poslije sam, naravno na televiziji, vidio koliko je to tata emotivno proživljavao. Sjećam se same utakmice, koja je bila naša najbolja na tom turniru i bili smo na korak da iznenadimo možda i jedan od najjačih Brazila ikad", kazao je Niko Kranjčar u razgovoru za Tportal.

Tvrdi da nikad nije razgovarao s ocem Zlatkom o tome, koji nas je prerano napustio u 65. godini života nakon kratke i teške bolesti: 

"Meni je tatina emocija bila kristalno jasna, nismo o tome nikad razgovarali. On svoje hrvatstvo nikad nije skrivao, ni u najgore dobra. Tako da mislim da se o njegovom domoljublju sve zna ili barem velika većina. Nikad ga nije skrivao, on ga je živio iz svojih uvjerenja i kao takav siguran sam da je zato cijeli taj trenutak doživio na takav način", zaključio je.

Englezi su daleko najvrjednija momčad na Euru: Pogledajte gdje se smjestila Hrvatska

BBC vidi Baturinu na prvom mjestu! Britanci stavili ''novog Modrića'' ispred Wirtza, Šeška, Gülera…

Gattuso je jednom prilikom pojeo živog puža na treningu. Da, dobro ste čuli

Još nije kasno! Pridružite se ostalim izbornicima i zaigrajte Europski nogometni fantasy 2024.

Pokažite svoje izborničke vještine, kreirajte svoju virtualnu momčad i svakog dana se natječite s tisućama ostalih sudionika.

Za najbolje izbornike osigurali smo više od 6.000€ vrijedne nagrade za svako kolo, kao i više od 100 nagrada za najbolje na kraju prvenstva.

Rok za transfere se zatvara uskoro, zato ne propustite priliku i uključite se u natjecanje!