Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

On i brat ponikli u Hajduku, a danas je omiljeni dinamovac i najskuplji igrač u Hrvatskoj

Danas je Martin Baturina omiljen među navijačima Dinama i svi se nadaju da neće napustiti klub već nakon Eura.

Martin Baturina (Foto:Ronald Goršić/Cropix)

Martin Baturina novo je lice u reprezentaciji. Fanovi domaće lige upoznati su s njegovim talentom. Dominira u dresu Dinama i najskuplji je igrač SHNL-a. Trenutačno vrijedi 20 milijuna eura.

Krasi ga epitet najtraženijeg igrača Dinama u Europi. Mnogi ga klubovi prate, a mogao bi stvarno napraviti veliku karijeru.

Rodio se u Zürichu, a odrastao u Splitu, gdje je živio sve do svoje 14. godine. I danas rado posjeti svoj grad i voli se družiti s prijateljima. U Splitu ga prihvaćaju i navijači Hajduka iako je jedan od najpoznatijih nogometaša Dinama.

Otac mu je bivši poznati nogometaš

No malo je to i zbog njegova oca, bivšeg igrača Hajduka. Riječ je o Mati Baturini, koji je također rođeni Splićanin, a za Hajduk je nastupio 57 puta. U inozemstvu je nastupao za Grasshopper i Bnei Yehudu. Po povratku u Hrvatsku nastupao je za NK Zadar i NK Solin.

Zanimljivo, Baturine su stvarno velika nogometna obitelj. Martinov je brat Roko Baturina, koji danas igra za Racing u drugom rangu španjolskog nogometa.

Braća Baturina igrala su za Hajduk

"Meni je važno da ljudi u Splitu prema meni uopće nisu loši, dapače. Znam se često vratiti dolje, tamo mi je i obitelj i puno prijatelja. Shvaćaju da sam nogometni profesionalac koji radi svoj posao", govorio je Martin Baturina za Sportske novosti.

Braća Baturina također su bila u Hajduku, ali ne dugo. Njihov se otac nije mogao dogovoriti s Hajdukom, pa je sinove prebacio u RNK Split. Kasnije je došla Dinamova ponuda koja se nije mogla odbiti.

''Dogodile su se neke zavrzlame s Hajdukom, a onda je Dinamo dao svoju ponudu. Mene se tu nije previše pitalo. Bio sam dijete. Sve je to prijateljska zafrkancija. Ako pobijedi Hajduk, oni mene uhvate u đir. Ako pobijedi Dinamo, ja zezam njih. Nema tu ljutnje, zbilja nisam imao takvih situacija. Iskreno, meni je u redu nogometno rivalstvo, tako je u cijeloj Europi. Zbog toga su najbolji i utakmice su zanimljivije, ali nije mi jasno zašto se stvaraju tenzije i podjele izvan nogometa'', rekao je Baturina za Story,

Danas je Martin Baturina omiljen među navijačima Dinama i svi se nadaju da neće napustiti klub već nakon Eura.

Lovro Majer: Hotelijer i skromni dečko koji dobro čuva svoj privatni život, ali jedna je ljubav poznata

Baturina uvjerljivo najskuplji HNL igrač! Livaja više nije najvrjedniji igrač Hajduka