Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

VIDEO Hrvat koji je stvorio čudo u Nizozemskoj istaknuo manu Oranja: ''Tu su tanki, fali im glavna zvijezda''

Marino Pušić pomoćni je trener Feyenoorda, novog prvaka nizozemske Eredivisie. Specijalno za Dnevnik Nove TV najavio je završni turnir Lige nacija.

Ovako se u Rotterdamu slavilo prije nešto manje od mjesec dana. Gradski ponos Feyenoord po prvi put nakon šest godina osvojio je nizozemski naslov. Zasluge idu i Hrvatu Marinu Pušiću, pomoćniku glavnog trenera Arnea Slota. Velika je stvar završiti ispred Ajaxa i PSV-a, pogotovo što je Feyenoord početkom sezone bio u silaznoj putanji.

''Možda je najilustrativnija priča: naša prva prijateljska protiv Kopenhagena, koju smo izgubili čak 7:0, ali mi smo bili u novoj fazi stvaranja. Kad vidim kako smo došli do titule, kvalitetnim i dominantnim nogometom, bili smo konstantni, gdje su se igrači konstantno razvijali i napredovali'', rekao je Pušić.

Primijetili su to i drugi - Slota, Pušića i ostatak njihovog stožera - zvao je Tottenham. Posao se ipak nije realizirao, ostaju u Feyenoord s kojim će iduće sezone igrati Ligu prvaka.

''Uvijek je to poanta momenta, određenih detalja, da li da se odlučite za taj korak ili ne. Pod broj 1, treba vrednovati ono što imate u ovom momentu i gdje ste, a mi smo u Feyenoordu, fantastičnom klubu. Jako nam je dobro, cijenjeni smo'', nahvalio je grad i klub.

Cijenjen je i Pušić, inače rodom iz Mostara, u Nizozemskoj gdje s manjim prekidima živi i radi već 30 godina. Sjajno poznaje tamošnje prilike i idealan je sugovornik o nizozemskoj reprezentaciji.

''Tradicionalno jedna od boljih reprezentacija na svijetu, već desetljećima, naravno uz uspone i padove kao svi ostali. Jedna stabilna reprezentacija, stabilan Savez, koji gradi jednu novu priču, ponovno sa starim-novim izbornikom'', upozorio je na naše protivnike u srijedu.

''Tanki su u napadu''

Ronaldom Koemanom, koji se vratio nakon epizode u Barceloni. Pa koji su najveći plusevi odnosno nedostaci Koemanovog rostera?

''Možda interesantan podatak da je taj obrambeni dio, gdje imaju najviše izbora, a najviše kvalitete. Mislim da su u napadačkom smislu, za razliku prošlih godina, tanji nego što su bili. Nedostaje im kapetan Depay koji je prvi strijelac momčad'', istaknuo je.
A je li Pušića oko Nizozemaca kontaktirao hrvatski stručni stožer?

''Modernim stožerima, kvalitetnim stožerima poput hrvatske reprezentacije, nisu potrebne neke dodatne informacije.''

Jesu li vas kontaktirali ili nisu?


''Ne, nisu me kontaktirali.''


A kome on daje veće izglede?

''Mislim da Hrvatska ima jednu laganu prednost, jer je duže vremena skupa, imaju određene automatizme u igri i atmosferu. Nizozemska se s novim izbornikom traži u nekoj novoj priči i novoj dinamici. Tako da Hrvatska tu ima prednost'', poručio je Pušić.


Nadamo se da će Vatreni tu prednost i kapitalizirati - a Rotterdam u srijedu slaviti obojen u kockice.