Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Dalić je okrenuo Martinezov broj usred noći u ključnom trenutku karijere i dobio informacije koje su mu promijenile život

Zlatko Dalić i Roberto Martinez sinoć su igrali jedan protiv drugog četvrti put, veliki su sportski rivali, ali i jako dobri prijatelji.

Zlatko Dalić i Roberto Martinez (Foto:Igor Kralj/Pixsell)

Reprezentacija Hrvaske izgubila je od Potugala 2:1 u četvrtak na staru Lige nacija i nažalost vratila tradiciju na njihovu stranu, a izbornik Zlatko Dalić prekinuo je svoj niz od dvije utakmice bez poraza protiv Roberta Martineza.

S aktualnim izbornikom Portugala veže ga rivalstvo koje je sinoć dobilo četvrti čin, dvaput je od njega izgubio na međunarodnoj sceni, jednom remizirao protiv njega i jednom ga pobijedio, no uz to što su sportski neprijatelji, privatno su jako dobri prijatelji.

VIDEO Hrvatska golčinom slavljenika Modrića stigla do velike pobjede protiv Poljske!

Marinez mu je promijenio život

Naprotiv, može se reći da mu šef Vatrenih djelomično duguje za svoj uspjeh s Vatrenima jer mu je upravo Španjolac pomogao u najvažnijem trenutku karijere i posljedično promijenio život.

Tko zna što bi bilo s Dalićem da mu se Martinez nije javio na telefon uoči njegovog izborničkog debija na klupi naše reprezentacije. Naime, Dalić je okrenuo njegov broj usred noći 2017. godine pred dvomeč s Grcima za odlazak na SP u Rusiju i tražio ga informacije o suparniku.

Martinez je srećom pritisnuo zelenu slušalicu i dao svoj obol uspješnoj eri aktualnog hrvatskog izbornika, odnosno stavio svoj pečat na najuspješniju eru u našem nogometu.

Roberto, treba mi tvoja pomoć

Dalić je preuzeo reprezentaciju 2017. godine, Grci su čekali u kvalifikacijama za SP, a Dalić je upitao Martineza za pomoć kako bi što bolje pripremio igrače.

"Roberto, treba mi tvoja pomoć“, bilo je prvo što je Dalić izustio kad se Martinez javio.

Portugalski izbornik pomogao mu je bez razmišljanja davši mu informacije o grčkoj taktici, najboljim igračima, tko gdje stoji i što radi. Hrvatska je izbacila Grčke, a ostalo je povijest.

"Roberto je sjajan trener, veliki gospodin koji mi je pomogao u karijeri. Zvao sam ga oko dva, tri sata u noći uoči utakmice s Grčkom. Ja sam mu poslao poruku, on meni. Zahvalio sam mu se“, priznao je Dalić prije dvije godine kad mu je uslugu vratio medvjeđom…

Naime, Hrvatska je remijem protiv Belgije u Katru prošla u nokaut fazu Svjetskog prvenstva i osvojila broncu, a Martinez je morao na burzu rada jer je poslije te utakmice podnio ostavku na mjesto izbornika.

Daliću je zato prolazak skupine u Katru najteži uspjeh u životu

Taj je moment teško pao Daliću, iako je kasnije ostvario svoj drugi najveći uspjeh s Vatrenima, no nije mu drago što ga je morao napraviti preko grbače svog dobrog prijatelja.

Također, to je bio prvi put da je Dalić u međusobnim susretima uzeo nešto protiv njega. Prije toga Martinez ga je pobijedio s Belgijom u prijateljskoj utakmici 1:0, a poslije tog okršaja u Katru odigrali su još prijateljsku u zagrijavanju za minuli Euro.

Sinoć ga je Martinez prvi put pobijedio u utakmici koja nešto donosi, a Dalić će imati priliku izravnati račune u službenim susretima u uzvratu naše skupine u ovogodišnjem izdanju Lige nacija te izjednačiti rezultat, dobije li Hrvatska, imat će svaki po jednu pobjedu i jedan remi.

Valjda će svemir to prepoznati, bilo bi baš, onako, prijateljski, kao i odnos koji njih dvojica imaju…

Portugalski šef detektirao detalj koji je presudio: "Tad smo pokazali nadmoć protiv Hrvatske"

VIDEO O čemu su razgovarali Modrić i Ronaldo? Snimka je ubrzo postala viralna

Remont Vatrenih tek je počeo i treba ga nastaviti: Baturina previše impresioniran, Matanović obećava