FIGHT!
FIGHT!

Ludi Rus spustio teškašu pa morao "spašavati život"

Nadolazećeg vikenda Las Vegas će ugostiti UFC-ov 209 event na kojem ćemo imati tri sjajne borbe

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ususret UFC-ovom 209 eventu u Las Vegasu, koji možete pratiti UŽIVO u nedjelju na GOL.hr, najpoznatija MMA organizacija objavila je novi video uradak Embedded, koji prati pripremu četvorice najvažnijih boraca eventa. Do spektakularne UFC-ove večeri ostalo je svega nekoliko dana, a kamere UFC-a pratile su što borci rade u tom periodu prije eventa.

Najzabavnije je u svakom slučaju u kampu Khabiba Nurmagomedova. Iako u oktagonu djeluje kao hladnokrvni "ubojica", Dagestanac je zapravo veliki šaljivdžija koji na treninzima voli podmetati svojim kolegama.

Kamera UFC-a pratila je Nurmagomedova do American Kickboxing akademije gdje se priprema za svoju borbu protiv Tonyja Fergusona. Dok se pripremao za trening, UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier saznao je na što ga je Nurmagomedov nagovorio prije još dva tjedna.

Dagestanac je Amerikanca naučio da govori "ja sam ku....", no umjesto pravog značenja rekao mu da to znači nešto sasvim drugo. Cormier je počeo loviti Nurmagomedova po dvorani, ali naravno u šali.

"Hej, zoveš me ku....? Hej, znam što to znači", izvikivao je Cormier dok je naganjao ruskog borca po dvorani.

"Sam sebe zovem ku....! To nije u redu", rekao je UFC-ov prvak u kameru.

Dagestancu sigurno nije bilo do šale kada je prije samo dva dana saznao da njegov otac i brat neće biti u njegovom kutu. Podsjetimo, Američke vlasti nisu izdale radnu vizu ocu borca iz ruske Republike Dagestan gdje 83 % stanovništva čine Avari koji su muslimanske vjere. Abdulmanap Nurmagomedov tako je postao žrtva nove imigracijske politike američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je uveo strog režim prema ljudima koji žele ući u SAD, a stižu iz muslimanskih zemalja.

Ferguson se za borbu protiv Nurmagomedova priprema u New Yorku gdje noćne sate provodi trčeći po ulicama Velike jabuke. U New Yorku će se danas održati konferencija za novinare i otvoreni trening boraca.

Stephen Thompson borit će se s Tyronom Woodleyjem za pojas u velteru, a vrijeme prije dolaska u New York provodio je s obitelji u Greeru. Woodley je zbog problema s letom zapeo u St. Louisu, ali je zato svoju dužnosti prema medijima odradio putem video-poziva.