Automoto
Automoto

Marquez završio u bolnici nakon pada, pa slavio u utrci i osigurao novi naslov prvaka

Za 26-godišnjeg Španjolca ovo je bila osma pobjeda u ovoj sezoni, a 53. u karijeri.

Marc Marquez (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Španjolski motociklist Marc Marquez (Honda) u nedjelju je pobijedio u utrci MotoGP Svjetskog prvenstva za Veliku nagradu Tajlanda i time osigurao svoj šesti naslov svjetskog prvaka u "kraljevskoj klasi" četiri utrke prije kraja sezone.

Za 26-godišnjeg Španjolca ovo je bila osma pobjeda u ovoj sezoni, a 53. u karijeri, do koje je stigao nakon velike borbe s 20-godišnjim debitantom u MotoGP-u Fabiom Quartararom (Yamaha), koji je veći dio utrke proveo na čelnom mjestu.

Kakav kiks vratara Vatrenih: Primio gol u maniri čuvene "maksimirske krtice"

Na ulasku u posljednji krug Marquez je prošao ispred Francuza i činilo se da će odjuriti po pobjedu. Međutim, Quartararo je još jednom došao na čelo, kad je u predzadnjem zavoju došao ispred Španjolca. No, Marquez je u zadnjem zavoju s unutrašnje strane prošao Francuza i za dužinu kotača mu odnio mogućnost za premijernu pobjedu u MotoGP natjecanjima.

Marquez je vodeći u ukupnom redoslijedu sa 325 bodova, a na drugom mjestu je Talijan Andrea Dovizioso (Ducati) sa 215 bodova. Dovizioso je na stazi u Buriramu bio četvrti.

Samo dva dana ranije Marquez je završio u bolnici nakon teškog pada na slobodnom treningu.

Kako je hit-klub postao sinonim za raspad sistema: Od uspona u elitu do seks-skandala i bizarnih priča

U Moto2 utrci pobjedu je odnio Talijan Luca Marini (Kalex), ispred Južnoafrikanca Brada Bindera (KTM) i Španjolca Ikera Lecuone (KTM). Španjolac Alex Marquez (Kalex) je osvojio peto mjesto i zadržao se na čelnom mjestu u ukupnom redoslijedu sa 224 boda, ispred sunarodnjaka Augusta Fernandeza sa 184 i Južnoafrikanca Brada Bindera sa 180.

U Moto3 slavio je Španjolac Albert Arenas (KTM), drugi je ciljem prošao Talijan Lorenzo Dalla Porta (Honda), a treći je bio Španjolac Alonso Lopez (Honda). Dalla Porta je vodeći u ukupnom redoslijedu sa 204 boda, 22 više od drugoplasiranog Španjolca Arona Caneta.. Treći je Talijan Tony Arbolino sa 161 bodom.

Čarobni New Orleans nije samo Zion, već potencijal koji ga čini jedinstvenim

Sljedeća natjecanje na rasporedu je za dva tjedna, a vozit će se na stazi u Motegiju za Veliku nagradu Japana.