Automoto
Automoto

Poznato ime nasljednika Sebastiana Vettela u Ferrariju? "Razgovori su u završnoj fazi"

Sebastian Vettel neće više sjediti u bolidu Ferrarija, a prema pisanju španjolskih, britanskih i talijanskih medija poznat je i njegov nasljednik.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Španjolski vozač Carlos Sainz u pregovorima je s momčadi Ferrarija i najbliži da od sljedeće sezone bude angažiran kao zamjena za Nijemca Sebastiana Vettela, dok bi Australac Daniel Ricciardo u takvom raspletu mogao sjesti za upravljač McLarena umjesto Sainza, prenose brojni talijanski, španjolski i britanski mediji.

Ferrari je u utorak objavio da se na kraju 2020. rastaje sa Sebastianom Vettelom nakon šestogodišnje suradnje, što je pokrenulo lavinu špekulacija o budućnosti pojedinih vozača kojima također prestaju obveze prema momčadima na kraju ove godine.

Za ovom dvojicom danas luduju djevojke, pogledajte ih kad su bili cimeri kao klinci

Prema nekim izvorima 25-godišnji Sainz i Ferrari su već u završnoj fazi pregovora. Tridesetogodišnji Daniel Ricciardo je u posljednjoj godini ugovora s Renaultom, s kojim se povezuje Španjolac Fernando Alonso koji je na kraju 2018. napustio Formulu 1. Alonso je upravo vozeći bolid Renaulta osvojio naslove svjetskog prvaka 2005. i 2006.

"Mogu zamisliti scenarij u kojem Sainz ide u Ferrari, Ricciardo završava u McLarenu, a svoje sjedalo u Renaultu ostavlja Alonsu", izjavio je nekadašnji britanski vozač Martin Brundle, a danas komentator utrka Formule 1 za Sky Sports.

Sportsko-ljubavna priča: Napustio prvaka Europe kako bi igrao u istom gradu s djevojkom

Sainz je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u ukupnom redoslijedu, a osvojivši treće mjesto na Velikoj nagradi Brazila donio je McLarenu prvo mjesto na pobjedničkom postolju od 2014. Ono što Španjolcu još nedostaje u biografiji je pobjeda, a s 22-godišnjim Monegašaninom Charlesom Leclercom činio bi jednu od najmlađih i najdarovitijih kombinacija u formuli 1.

Ostaje za vidjeti i što će na kraju sezone učiniti četverostruki svjetski prvak, 32-godišnji Nijemac Sebastian Vettel, koji je u svom priopćenju dao naslutiti da bi mu ovo mogla biti i posljednja godina za upravljačem u Formuli 1.

Urnebesni razgovor talijanskih ikona: "Sjećaš se gola Hrvatskoj? Pravio sam se da sam dirao loptu"