Ostali sportovi
Ostali sportovi

Amerikanci utučeni i razočarani: Srebro je za gubitnike!

Hokejaši Sjedinjenih Američkih Država bili su sasvim blizu da Kanađanima, domaćinu Zimskih olimpijskih igara, oduzmu uvjerljivo najdraže i najcjenjenije zlato...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Samo 24 sekundi prije kraja regularnog dijela, velike finalne utakmice olimpijskog turnira u hokeju na ledu, Zach Parise je izjednačio rezultat na 2-2, te je time otvorio šansu Amerikancima da u produžetku traže 'osvetu za Salt Lake City'. Podsjetimo, da je na američkom tlu, 2002. godine, Kanada pobijedila SAD u finalu turnira.

Bili smo jedan jedini udarac daleko od zlata

No, opet su pobjednici na kraju postali kanadski hokejaši koji sve mogu zahvaliti strijelcu u produžetku Sidneyju Crosbyju.

'Nisam vidio pak u mreži, samo sam čuo da svi urlaju. Mogao je biti bilo tko, mogao je zabiti bilo koji igrač naše svlačionice. Samo je bilo bitno da mi slavimo', vikao je 22-godišnji Crosby, kojeg svi odavno već zovu nasljednikom hokejaške nekadašnje ikone, Waynea Gretzkyja.

Amerikanci su bili utučeni i nikakva utjeha pritom nije bila kvalitetna.

'Može se osvojiti zlato na Igrama, može se osvojiti i bronca. No, srebro dobivaju poraženi. To su činjenice', tužan je bio njihov obrambeni igrač Jack Johnson.

>> Kanadi zlato o kojem je cijela nacija sanjala!

'Bili smo jedan jedini udarac daleko od zlata. Jedan smo trebali pogoditi prije no što to učine oni. Nažalost', rekao je hokejaš SAD-a.

Baš u doslovno svakoj izjavi igrača bilo je primjetno eruptivno oduševljenje s jedne, te potpuna nemoć i žalost s druge strane.

'Ljudi moji, imam zlato oko vrata i nitko mi ga ne može uzeti. Ovo je vrhunac, apsolutni vrhunac svega', urlao je prvi vratar Kanade Luongo, koji je tijekom turnira zamijenio na vratima Brodeura.