Nogomet
Nogomet

'Zidane je stajao 73 milijuna, a bio je najjeftiniji'

Kada je madridski Real na čelu s Florentinom Perezom 2001. za Zizoua Juventusu platio 73 milijuna eura, bila je to najveća odšteta koju je neki klub ikad platio za nekog nogometaša. No, Perez tvrdi kako Zidane i nije bio toliko skup...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

'Zidane nas je stajao 73 milijuna eura, a bio je najjeftiniji igrač', rekao je ponovni kandidat za Realova predsjednika za TV-postaju Telecinco, misleći pritom na činjenicu da se Francuz pokazao vrijednim svakoga uloženog novčića.

'Kad je riječ o transferima, besmisleno je govoriti koliko je koji skup ili jeftin. Stotinu milijuna odštete može biti jeftino, a 20 skupo', dodao je 62-godišnjak i odmah se osvrnuo na buduće planove.

>> Zidane: Borio sam se sa suzama na oproštaju od Reala

'Kaka je igrač koji se uklapa u naš novi projekt i definitivno igrač Realovih standarda. Real mora imati u momčadi najbolje strane, najbolje domaće i najbolje mlade igrače', rezolutan je u ovom trenutku jedini predsjednički kandidat 'kraljevskog kluba' koji je po prvi put potvrdio i kako je moguć egzodus dijela postojećeg kadra momčadi.

'Napravit ćemo napore u ekonomskom smislu koliko god budemo mogli. Realovi navijači trebaju malu revoluciju. Ukoliko potpišemo šest ili sedam novih igrača, jasno je da će njih desetak morati otići', zaključio je Perez.