Nogomet
Nogomet

VIDEO Baski bez milosti: Messi dobio kopačkom u glavu!

Na teškom gostovanju u Baskiji Barcelona je 'prosula' važne bodove i uoči 'El Clasica' Real je preuzeo vodstvo u Primeri...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon što su i Real i Barcelona odigrali utakmice 11. kola Primere, na vrhu ljestvice španjolskog nogometnog prvenstva je došlo do promjene...

Vodeći je sada madridski sastav koji je slavio protiv Racing Santandera 1-0, dok je Barcelona uzela 'samo' bod kod Athletic Bilbaa. Utakmica je završila 1-1.

Oba pogotka su postignuta u drugom dijelu, a Barcelona je imala prednost pogotkom Danija Alvesa u 53. minuti. No, samo devet minuta kasnije je domaćin izjednačio kada je Toquero iskoristio pospanost katalonske obrane. Ubacio se iz drugog plana, s lijeve strane, te je u naletu zakucao loptu za konačnih 1-1. Toquero je, inače, samo pet minuta prije izjednačujućeg pogotka ušao na travnjak.

Koliko je teško igrati u Baskiji okusio je Lionel Messi, kojeg je nokautirao domaći Amoribieta karate udarcem kopačkom u glavu. Argentinac se oporavio od nokauta, no sigurno mu nije bilo ugodno...

Ipak, kasnije je ozlijedio bedreni mišić. Zbog toga je Messi izašao iz igre u 75. minuti i pitanje je hoće li biti spreman za utorak kada Barcelona na svom terenu dočekuje Inter u ogledu 5. kola Lige prvaka. Ta utakmica je od velikog značaja za Barcelonu, jer ukoliko osvoje tek bod ili izgube opasno ugrožavaju proboj u osminu finala Lige prvaka, koju su prošle sezone osvojili.

'Nije dobro. Izvadio sam ga iz igre jer se tužio na jake bolove. Napravit ćemo sve potrebne testove tijekom ponedjeljka i vidjeti kakvo je stanje, ali iskreno se bojim za njega i nisam siguran hoće li biti spreman za Inter,' rekao je trener Barcelone Josep Guardiola.

Do kraja ogleda je Barcelona bila bolja momčad, no prilike Inieste, Henryja i ostalih nisu iskorištene. Za Barcelonu ogled nije odigrao ozlijeđeni Zlatan Ibrahimović.

Nogometaši Real Madrida preuzeli su tako vrh poretka Primerine ljestvice minimalnom 1-0 pobjedom protiv Racinga.

Gol odluke, svoj šesti prvenstveni, postigao je Gonzalo Higuain u 22. minuti utakmice. Akciju s desne strane povukao je Kaka ubacivši loptu u peterac gostujuće momčadi. Vratar momčadi iz Santandera, Toño, pomalo je nespretno raščistio situaciju, te se lopta odbila do Garaya na vrhu peterca koji ju glavom prosljeđuje neometanom strijelcu Higuainu.

 

Više o