Nogomet
Nogomet

Ždrijeb prvog pretkola Europske lige: Osijek saznao suparnika, izbjegli najgore

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održan je ždrijeb prvog pretkola Europske lige.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Osim za tri utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, srijeda je rezervirana i za ždrijeb prvog i drugog pretkola Europske lige. Ždrijeb prvog pretkola već je obavljen, a Osijek je za suparnika izvukao moldavski Petrocub. U prvoj utakmici Osječani će biti gosti 12. srpnja dok se uzvrat igra 19. srpnja u Gradskom vrtu.

Petrocub je inače klub osnovan 1994. godine, iz grada Hincesti koji je ujedno prijestolnica istoimenog okruga. Moldavsko prvenstvo se inače igra od proljeća do jeseni, a prošle godine je Petrocub izborio nastup u prvom pretkolu Europske lige osvajanjem trećeg mjesta. Trenutno su također treći, nakon 11 kola zaostaju 11 bodova za vodećim Sheriffom.

Osječani su bili smješteni u šestu podskupinu ždrijeba, a potencijalni suparnici su im bili:

Ferencvaros (Mađarska)
Petrocub Hincesti (Moldavija)
Laci (Albanija)
Endorgany (Andora) / Folgore (San Marino)
Banants (Armenija)

Već na prvi pogled jasno je kako je daleko najteži suparnik u ovom društvu bio mađarski velikan Ferencvaros kojeg je Osijek uspio izbjeći.

Osječani će prvi u akciju od hrvatskih euro-predstavnika. Zagrebački Dinamo, kojeg u drugom pretkolu vjerojatno čeka izraelski prvak Hapoel Beer Sheva, europsku sezonu otvara 24. ili 25. srpnja kada će se igrati prvi susreti drugog pretkola Lige prvaka.