Nogomet
Nogomet

Subašić misteriozno zamijenjen: Zbog ozljede upitan za Grčku?!

Najbolji hrvatski vratar branio je samo jedno poluvrijeme za svoj Monaco.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Danijel Subašić na poluvremenu utakmice Monaco - Guingamp (6:0) ostao je u svlačionici.

Umjesto njega među vratnice Monaca stao je pričuvni vratar Diego Benaglio, a što se točno dogodilo sa Subašićem, još uvijek se ne zna. Na pitanje francuskih novinara zašto je Subašić zamijenjen u klubu nisu željeli otkriti.

Valjda nije u pitanju neka ozljeda zbog koje bi morao propustiti utakmice dodatnih kvalifikacija s Grčkom (prva se igra već ovog četvrtka u Zagrebu, uzvrat je u Pireju u nedjelju 12. studenog).

Koliko god Lovre Kalinić bio dokazana vrijednost, ipak je Subašić i dalje broj jedan i eventualno njegovo neigranje predstavljalo bi ozbiljan udarac ambicijama izbornika Zlatka Dalića.

Subašić je u rujnu doživio lakšu ozljedu skočnog zgloba zbog koje je bilo upitno hoće li moći braniti u dvije posljednje kvalifikacijske utakmice skupine H, ali se ipak oporavio te je bio na golu i u onom remiju s Finskom na Rujevici i u sjajnoj pobjedi Vatrenih u gostima kod Ukrajine.

Što se tiče zbivanja na travnjaku, momčad iz Kneževine je do pobjede stigla golovima Guida Carrilla (10, 78), Adama Traorea (27, 75), Keite Balde Diaoa (36) i Fabinha (45+1-11m).

Uvjerljivu pobjedu je ostvario i PSG koji je sav posao obavio u prvih pola sata postigavši tri gola. U nastavku susreta pariški sastav je zabio još dva gola. Po dva pogotka postigli su Kylian Mbappe (5, 84) i Edinson Cavani (30, 60), a među strijelce se upisao i Julian Draxler (14). Brazilac Neymar propustio je utakmicu zbog crvenog kartona kojeg je zaradio u prošlom kolu.

S dva nova gola Cavani je dostigao napadača Monaca Radamela Falcaa, sada obojica vode na ljestvici strijelaca sa po 13 golova.

Rezultati by SofaScore