Nogomet
Nogomet

Soldo kreće u gradnju: Spahić prvi dolazi

Prema pisanju kelnskog Expressa, kapetan bosansko-hercegovačke nogometne reprezentacije Emir Spahić mogao bi biti prvo pojačanje novog trenera bundesligaša Kölna Zvonimira Solde.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Express piše da je Köln već dulje vrijeme u kontaktu sa Spahićem, te spominje njegovu raznovrsnost u igri, odnosno činjenicu da može igrati svim obrambenim pozicijama u momčadi.

'Namjerno smo čekali s poslom dok nismo dobili novog trenera. Ali već smo ranije napravili svoju zadaću', rekao je generalni menadžer momčadi Michael Meier, otkrivši tako da je posao sasvim blizu realizacije.

>> Soldo i službeno trener Koelna

Spahić je trenutno bez kluba, budući da je u ožujku prekinuo suradnju s moskovskim Lokomotivom. Za njim je nedavno interes pokazao Schalke, kao i Eintracht i Hannover.

Wolfgang Overath, proslavljeni njemački nogometaš a danas predsjednik FC Kölna, ustvrdio je da suradnja s hrvatskim trenerom nije rođena iz potrebe, već iz želje za zajedničkim radom...

'Razgovarali smo s njim i 2006. godine, željeli smo da nas vodi kao igrač i od tada nam ne izlazi iz glave', podsjeća se Overath na godinu u kojoj je Soldo okončao igračku karijeru.

'Sada je ono što me zaintrigiralo bila njegova dob. On ima prirođeni autoritet, neku unutrašnju auru koja proizlazi iz njega. Podsjeća me na mladog Franza Beckenbauera.'

Na upit što očekuje od Solde predsjednik kluba je odgovorio:

'Znamo da će biti teško, pogotovo druga godina, ali moramo se učvrstiti u prvoligaškom društvu. Moramo našim vjernim navijačima pružiti bolju igru, naše mlade talente pretvoriti u dobre nogometaše i postupno napredovati. S time je naš trener upoznat.'

'Također, zadovoljan sam glasom koji ga prati. S kime god o njemu pričao dobivam povratnu informaciju o njemu kao dobrom treneru', zaključio je Overath priču o razlozima koji su ga natjerali da angažira Soldu na mjestu trenera prve momčadi Kölna.

Više o