Nogomet
Nogomet

Sjajna utakmica Nikole Vlašića: Gol i asistencija, Everton uvjerljiv!

Bivši igrač Hajduka dobio je priliku od prve minute i u potpunosti opravdao povjerenje menadžera Sama Allardycea.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Everton je u svojoj posljednjoj ovosezonskoj europskoj utakmici kao gost s 3:0 svladao Apollon na Cipru, a izvrsnu partiju pružio je naš Nikola Vlašić.

Bivši igrač Hajduka dobio je priliku u početnom sastavu i bio jedan od najboljih igrača u momčadi menadžera Sama Allardycea.

U 21. minuti je Vlašić napravio više od pola posla za vodeći pogodak Engleza - jedva je sustigao jednu loptu da ne ode u gol-aut, namjestio se na centaršut, pogledao prema drugoj vratnici i onda idealno pronašao Ademolu Lookmana koji nije imao težak posao.

Lookman je u 27. udarcem s više od 20 metara povećao vodstvo Evertona, da bi u finišu utakmice Vlašić pobjegao obrani domaćih i matirao vratara.

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta je pobijedila Lyon 1:0 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok Lyon ide dalje kao drugoplasirani. U izravnom dvoboju za jedinicu presudio je pogodak Andree Petagne u 10. minuti.

Rezultati by SofaScore

Razloga za zadovoljstvo imao je i Marin Tomasov koji je s Astanom u izravnom sudaru za prolaz u Pragu pobijedio Slaviju 1:0. Pobjednika je odlučio pogodak Marina Aničića u 38. minuti na Tomasov ubačaj iz kornera.

Villarreal je već ranije osigurao jedinicu, a u zadnjem kolu je u susretu, koji nije imao važnost, kod kuće izgubio od Maccabi Tel Aviva 0:1.

U skupini B Dynamo i Partizan su u Kijevu igrali za prvo mjesto u skupini i domaćin je slavio s uvjerljivih 4-1. Ukrajinci su nakon pola sata imali 3:0, a potom su mirno priveli utakmicu kraju. Golove za Dynamo zabili su Mikola Morozjuk (6) i Junior Moraes (28, 31, 77-1), dok je pogodak za goste zabio Marko Jevtović (45+4). Domagoj Vida nije nastupio za Dynamo, dok je Josip Pivarić odigrao cijeli susret.

Ludogorec uzeo željeni bod u Njemačkoj i prošao

U skupini C gledali smo dramu do posljednje minute. Uoči zadnjeg kola Braga je osigurala prolaz, a za drugo mjesto borili su se Ludogorec i Istanbul Basaksehir, dok je Hoffenheim otpao. Ludogorecu je za prolaz trebao barem bod u Njemačkoj i u tome su uspjeli odigravši 1:1. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Phillippa Ocksa, a izjednačio je Wanderson u 62. minuti. Gosti su u 83. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Kesertu, no uspjeli su obraniti remi. Andrej Kramarić nije nastupio za Hoffenheim. U drugom susretu Istanbul Basaksehir je pobijedio 2:1, ali to nije bilo dovoljno.

U skupini F Lokomotiv je na gostovanju pobijedio Zlin 2:0 osvojivši prvo mjesto u skupini, a dalje ide i Kopenhagen nakon pobjede protiv Šerifa 2:0. Šerif je uoči zadnjeg kola vodio na ljestvici i trebao mu je bod za prolaz, ali nije uspio. Zvonimir Mikulić je branio za Šerif, Ante Kulušić je odigrao cijeli susret, dok je Josip Brezovec igrao do 55. minute.