Nogomet
Nogomet

Saviola u Benficu, Blackburn želi Van Nistelrooyja

Dolazak Kake i Cristiana Ronalda pokrenuo je i veliku čistku u Realu. Najmanje 10 igrača je višak, a redove 'kraljevskog kluba' među prvima je napustio Argentinac Javier Saviola...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Na izlaznim su vratima većinom Nizozemci - Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, Klaas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Argentinci Javier Saviola i Gabriel Heinze, te Michel Salgado, Jordi Codina, Mahamadou Diarra i Javi Garcia.

Posljednjih se dana spominjala mogućnost da će Saviola otići u Benficu na posudbu, ali klub iz glavnoga portugalskoga grada je odlučio napraviti korak dalje i kupiti Argentinca za 5 milijuna eura.

Saviola će u sljedećih nekoliko dana otići u Lisabon i ukoliko prođe liječničke preglede, potpisati za novi klub u kojem igra i Pablo Aimar s kojim je nekad sjajno surađivao u River Plateu.

Saviola je nakon napuštanja Argentine šest godina bio član Barcelone, s time da je u tom razdoblju u dva navrata bio na posudbi, u Monacu i Sevilli. Prije dvije je godine preselio u svlačionicu najvećeg Barceloninog suparnika, ali u Madridu nikada nije dobio pravu priliku

U međuvremenu, menadžer engleskog Blackburna Sam Allardyce vjeruje da bi idealna zamjena za Roquea Santa Cruza bio Realov napadač Ruud van Nistelrooy.

Odlaskom Santa Cruza u Manchester City Blackburn je dobio 16.5 milijuna funti, ali i prazninu u napadu koju će nastojati popuniti dovođenjem 33-godišnjeg Nizozemca, koji je ostavio dubok trag u Premier ligi igrajući za Manchester United.

Van Nistelrooy je nedavno odbio ponudu Tottenhama, najavivši kako je spreman boriti se za svoje mjesto pod suncem u Madridu, tako da ga neće biti nimalo lako nagovoriti na selidbu u Blackburn. Ipak, Allardyce je uvjeren da ima adute kojima će privući Nizozemca u svoje redove.

'Nećemo Van Nistelrooyu moći ponuditi plaću kakvu ima u Realu, ali možda bi ipak želio ponovno zaigrati u Premierligi. Želim razgovarati s njim i bilo bi stvarno odlično da ga uspijem nagovoriti na dolazak', rekao je Allardyce koji je prije tri godine, kao menadžer Boltona, iznenadio nogometni svijet dovođenjem Nicolasa Anelke.