Nogomet
Nogomet

Šuker protiv izbacivanja Srbije iz svih natjecanja: 'Nogomet je biznis'

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dao je intervju za Sportski žurnal.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Novinar Sportskog žurnala razgovarao je s Davorom Šukerom u Kući nogometa u Rusanovoj. Online izdanje sportskog dnevnika donosi te dio intervjua, dok cijeli donose u tiskanom izdanju. No, vrlo je zanimljiv dio objavljen na stranici Sportskog žurnala.

>> Mihajlović: Mi na terenu trebamo biti primjer tribinama

>> Srbi se najviše boje Modrića i Mandže: Hrvati su pod većim pritiskom!

>> Štimac poslao jasnu poruku svima koji dolaze na Maksimir!

Nakon pohvala predsjedniku HNS-a i njegovim gospodskim manirama, saznali smo i kako je Davor Šuker bio protiv izbacivanja Srbije iz svih natjecanja nakon rasističkog skandala na utakmicama mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

''Reći ću vam otvoreno: tko će nam prirediti ovakvu zaradu od ove utakmice. Ja kao predsjednik moram razmišljati i o ekonomiji'', rekao je Šuker koji nije htio otkriti kolika se točno zarada očekuje.

''Ne mogu vam reći, ali bit će ogromna. To će biti jedna od najspektakularnijih utakmica. Napravili smo još nešto. Prvi put se ne prodaju samo ulaznice, nego i VIP saloni kako bi ljudi mogli doći i četiri sata prije utakmice, da pojedu nešto, poslušaju nekog pjevača...Mi moramo mijenjati nogomet jer je postao veliki biznis. Ako nežemo mi koji smo igrali u Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji, Engleskoj tko će? Svi moramo raditi na infrastrukturi, jer nitko na ovim prostorima ne može dobiti EP i SP. Moramo se privatno izboriti, a da nam država malo pomogne'', rekao je Šuker.

Inače, HNS-ov predsjednik pokušava spustiti tenzije te zajedno s izbornikom Štimcem poziva navijače da navijaju za svoje, a ne protiv drugih. Novi ispadi huligana i nove kazne za HNS neće donijeti koristi nikome, mogu samo osramotiti Hrvatsku i Hrvate.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.