Nogomet
Nogomet

'Ovo je samoponižavanje, naši igrači se hvalili fotografijama sa Srnom'

Makedonski sportski list Ekipa bijesni zbog fotografija objavljenih na Facebook profilima dvojice tamošnjih igrača.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Cijela Makedonija živi za večerašnji sraz s Hrvatskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Znaju da neće vidjeti Brazil, ali žele još jednom vidjeti na koljenima Hrvate kao 2007. godine. Zato im je nevjerojatno da dva igrača Rabotničkog dođu u hotel Vatrenih i traže fotografiranje s idolima poput Darija Srne.

>> Makedonija u euforiji, hrvatski igrači namrgođeni na stadionu Filipa II.

>> Navijači do Makedonije s gitarom i pivom: Ispred stadiona bodljikava žica

Dvojica igrača Rabotničkog Krste Velkovski i Vladica Brdarovski čak su se time i pohvalili na Facebooku. To je razljutilo spomenuti makedonski mediji koji se pita nije li to samoponižavanje makedonskog nogometa.

Velkovski je kapetan Rabotničkog dok je Brdarovski U-21 reprezentativac koji će možda jednog dana navući i dres A reprezentacije.

''U najmanju ruku, to je nedostatak samopoštovanja. To je apsolutno neshvatljivo i neprihvatljivo. Ne radi se tu o prijateljstvu nego o čekanju u redu za fotografiju i autogram'', piše Ekipa.

Možda je ovakva reakcija malo i pretjerana, no jasno nam pokazuje koliko tamošnji mediji bruse atmosferu pred za njih mega spektakla protiv Hrvata. Slično će biti i sljedećih dana, jer Makedonci na stadionu Filipa II. čekaju i Srbiju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.