Nogomet
Nogomet

Ponosni Valverde nahvalio trojicu igrača, a među njima nisu ni Messi ni Suarez

U trećem pokušaju kao trener Barcelone Ernesto Valverde je po prvi put svladao Real Madrid.

Ernesto Valverde (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Treća je za Ernesta Valverdea ipak bila sreća - pobijedio je u El Clasicu Real Madrid nakon što je oba prethodna kao trener Barcelone izgubio, u finalnim utakmicama Superkupa.

Nakon trijumfa na Santiago Bernabeuu Valverdeova Barcelona Božić čeka s devet bodova viška u odnosu na prvog pratitelja Atletico i čak 14 u odnosu na Real.

"Posebna je ovo utakmica, znamo njenu vrijednost. Ovo je dar za svakoga, za naše navijače i sve nas. Sad nam slijedi odmor u kojem ćemo uživati, ali ne smijemo pomisliti da je prvenstvo riješeno. Napravili su nam visok pritisak u prvom poluvremenu, nismo mogli igrati igru koju smo navikli, bilo je teško prevladati tu prvu liniju pritiska, ali izdržali smo", kazao je Valverde i nastavio:

"U drugom poluvremenu sam odlučio ući u rizik i preuzeti kontrolu, a Real je napravio korak unatrag. Ne mislim da su to napravili svjesno, mislim da ih je na to prisilila naša kvaliteta, to je naša zasluga."

Na konstataciju kako je dobio taktičku bitku sa Zidaneom Valverde je odgovorio:

"Uopće ne mislim tako. Naša je namjera bila da se ne gubimo u igri i u tome smo uspjeli."

Zanimljivo, Valverde je, prenosi El Mundo Deportivo, pohvalio trojicu svojih igrača, a među njima nije bio nijedan od trojice strijelaca (Luis Suarez, Lionel Messi, Aleix Vidal).

"Ter Stegen, Paulinho i Vermaelen su bili odlični. Marc je taj koji nam daje mir, Paulinho nema pozicijsku igru, ali jako dobro povezuje linije i sretni smo s njim, a Vermaelen ima dobar pregled igre, snažan je i čvrst. Ova utakmica bila je demonstracija da je on izvrstan igrač", zaključio je Valverde.