Nogomet
Nogomet

Petorica nisu imala pravo glasa: Poništava se Skupština HNS-a, Šuker nelegalno izabran?!

U zapisniku Skupštine održane 22. prosinca pronađene su ozbiljne nepravilnosti.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Skupština na kojoj je novi mandat na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza dobio Davor Šuker mogla bi biti poništena (!) nakon što je Sportska inspekcija u svom nalazu navela kako su pronađene nepravilnosti.

Podsjećamo, Skupština je održana 22. prosinca 2017. godine, a tad su osim Šukera izabrani i novi članovi Izvršnog odbora.

Međutim, nakon održavanja Skupštine, Sportska inspekcija je "pročešljala" zapisnik i, pišu 24 sata, utvrdila nepravilnosti prema kojima su sve odluke sa Skupštine nezakonite, među kojima i ona o izboru Davora Šukera.

Veliki gaf HNS-a

Razlog je taj što petorica članova Izvršnog odbora u trenutku Skupštine još nisu bili razriješeni dužnosti. U prijevodu, bili su istodobno i članovi Izvršnog odbora i zastupnici u Skupštini, a prema Statutu Hrvatskog nogometnog saveza to ne može biti tako.

Dubravko Galović (Županijski nogometni savez Brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS Osječko–baranjski), Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski) i Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački) - petorica su skupštinara koji su sudjelovali i u izboru Davora Šukera i novih članova Izvršnog odbora, a nisu imali to pravo, slijedom čega su nezakonite sve odluke.

Samo je 18 zastupnika imalo pravo odlučivanja, a to nije dovoljan kvorum za donošenje pravovaljanih odluka.

Napravljen je ozbiljan propust koji bi trebao rezultirati poništavanjem Skupštine i svih njenih odluka što će značiti nove izbore.

Šimić: Odmah sam rekao da je Skupština nelegalna

Odluku o svemu treba donijeti Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba jer on je nadležno tijelo kojeg je Sportska inspekcija obavijestila o uočenim nepravilnostima.

"Odmah nakon Skupštine sam rekao da je nelegalno, drago mi je da smo sad dobili i službenu potvrdu", izjavio je Dario Šimić na kojeg se nadovezao Mario Stanić:

"I tijekom naše kampanje iznijeli smo stav kako je u HNS-u lakrdija, a ovim nalazom Sportske inspekcije dobili smo za pravo da je zaista tako. Nema više nikakvih pretpostavki ni sive zone, imamo dokaz da je stvarno onako kako smo tvrdili."