Nogomet
Nogomet

Perez odustao od svoje ideje, Real riješio veliko pitanje za nastavak sezone

Realov neslužbeni klupski bilten objavio je vijest iz tabora Kraljevskog kluba.

Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Iz Madrida stiže vijest da je novi dugoročni trener Reala Santiago Solari. Objavila je to Marca, neslužbeni Realov klupski bilten koji prenosi da će se uskoro održati sastanak između Florentina Pereza i Solarija, na kojem će Argentincu biti ponuđen ugovor do 30. lipnja 2020. godine.

Perez je oduševljen načinom na koji je Solari krenuo u trenersku avanturu. Podigao je momčad i sa četiri startne pobjede ispisao povijest Reala, ostvarivši najbolji start u 116 godina godina klupske povijesti.

Kad je predsjednik Reala odlučio smijeniti Julena Lopeteguija, odmah su iz Kraljevskog kluba, preko bliskih im Marce i AS-a, pušteni signali kako se traga za dugoročnim rješenjem.

Tražili su zvučno ime

Perez je, uvidjevši da je eksperiment s Lopeteguijem kao ne toliko atraktivnim imenom nakon odlaska Zinedinea Zidanea, izričito tražio neko veliko trenersko ime koje bi davalo kakvu-takvu sigurnost da će se Real zadržati na najvišoj rezultatskoj razini.

U fokusu su bili Mauricio Pochettino i Antonio Conte, ali Argentinac ih je odbio rekavši da će ostati u Tottenhamu jer ne želi otići u klub koji često mijenja trenera, dok Conte nije naišao na aklamativnu podršku svlačionice, što je dao naslutiti svojim odgovorom Sergiju Ramosu.

I tako je vrijeme curilo, pa je priliku dobio Solari na period od dva tjedna koji je upravo prije nekoliko dana istekao.

Budući da je momčad reagirala odlično pod Solarijevim vodstvom, Florentino Perez zapravo je povukao jedini logičan potez u ovom trenutku..

Rezultati by SofaScore