Nogomet
Nogomet

Oglasio se "izdajnik": Objasnio zašto je "morao" otići iz West Hama

Donedavna zvijezda Čekićara je objasnila motive štrajka i napuštanja kluba.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Najveća sapunica prijelaznog roka je završena. Dimitri Payet je nakon štrajka napokon pušten u Marseille za 30 milijuna eura, a na službenom predstavljanju je otkrio svoje motive za potez koji ga je od idola navijača pretvorio u izdajnika.

„Povratak u Marseille je moja osobna odluka. Nisam se više osjećao dobro u West Hamu, morao sam se vratiti korijenima. Marseille je odličan grad za život“, rekao je talentirani, ali hiroviti nogometaš koji je već imao sličnih slučajeva u karijeri i dodao kako se "ne mora nikome opravdavati zbog svojih postupaka."

Sličan ultimatum je već postavio St. Etienneu kada je također odbio trenirati i igrati dok ga ne prodaju u PSG. Do transfera na kraju ipak nije došlo, a predsjednik kluba Ronald Romeyer je za svog tadašnjeg igrača rekao da „mora prestati biti idiot.“

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Iako se činilo da pod vodstvom Slavena Bilića napokon ispunjava svoj ogromni potencijal, Payetov nepredvidljivi karakter je proradio i s 29 godina na leđima. Osim štrajkova, u dosjeu ima i fizičke sukobe s legendarnim Fabienom Barthezom i Blaiseom Matuidijem koji su mu bili suigrači u Francuskoj.

Uprava i navijači se urotili protiv Payeta

Engleski mediji su u međuvremenu otkrili što je „kočilo“ transfer i zašto je posao realiziran samo dan prije kraja prijelaznog roka. West Ham je tražio od Payeta da vrati plaću za siječanj prije nego što ga puste u Marseille, a Francuza je to koštalo 500 tisuća eura. 

Na donedavnu zvijezdu kluba su podjednako bijesni i navijači i uprava. Klub je danas objavio da svi vlasnici njegovog dresa mogu isti vratiti u trgovinu i uzeti novi za 25 funti. Kao što fotografija demonstrira, neki kreativniji navijači su se već snašli i „prenamijenili“ dres s brojem 27 u dres stopera Winstona Reida.

Zanimljivo, West Hamu odlično ide bez svog glavnog kreativca. U dvije prvenstvene utakmice bez njega imaju dvije pobjede, a novi junak Čekićara je Andy Carroll koji je u pobjede protiv Middlesbrougha i Crystal Palacea ugradio tri gola.