Nogomet
Nogomet

Neymar izazvao buru u Barceloni: Messi koči Brazilca da postane najbolji?

Pregovori Barcelone s Neymarom oko produženja ugovora postaju prava sapunica...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Neymar je razgalio navijače Barcelone „pokerom“ protiv Rayo Vallecana, koji je začinio s nekoliko tipičnih brazilskih majstorija, fintama od kojih se Madriđanima još vrti u glavi. Katalonce je sa sedmog neba spustio Neymarov otac izjavom koju su mnogi protumačili kao prijetnjom ili ucjenom.

Ova 'čudesa' će se vrtjeti danima: Pogledajte ludu majstoriju Neymara!

„Moj sin je sretan u Barceloni, ali mi trebamo poreznu sigurnost“, kazao je Neymar Sr. u razgovoru za katalonski Sport i uskomešao situaciju na Camp Nouu.

Pregovori Barcelone s Neymarom oko produženja ugovora postaju prava sapunica. Barcelona vrši pritisak da se priča što prije okonča, ali Neymarov otac očito koči stvar i kalkulira.

„Kako možemo potpisati produženje ugovora ako nemamo zajamčenu legalnost poslovanja i poreznu sigurnost?“ pita se Neymar Sr. s jasnom aluzijom na peripetije i probleme koje je imao i još ima kod transfera njegova sina iz Santosa u Barcelonu.

„Neka mi španjolska država konačno kaže da moja tvrtka može normalno raditi. Moraju se konačno odrediti kako bi se mi mogli postaviti. Vidimo da je u posljednje vrijeme nekoliko nogometaša imalo velikih problema s poreznim organima. Morali su platiti visoke kazne. Zašto bih se upuštali u produženje ugovora ako nemamo sigurnost da možemo normalno raditi. Namjeravam pričekati razvoj situacije, želim najbolje za svoje sina“, poručio je Neymarov otac.

Je li Neymar Sr. slučajno pustio ovu poruku u javnost baš nakon ponajbolje partije njegova sina u dresu Barcelone? Teško da je u pitanju slučajnost. Očito da je stvar tempirana, odnosno da je čekao mu sin odigra veliku partiju kako bi izašao s ovim izjavama u javnost.

Neymar Sr. nije od jučer. Gdje ćete naći bolju situaciju za pritisak od trenutka potpune opijenosti navijača!? Što se još krije pod stolom može se samo naslućivati, ali nije teško zaključiti da Brazilac traži poboljšanje ugovora, i to znatno.

Neymaru istječe ugovor s Barcelonom 2017. Jasno je da Barcelona želi produžiti ugovor na vrijeme kako joj se ne bi dogodilo da uđe u cajtnot. Barcelona zna da će konkurenti iskoristiti svaku priliku da joj pokušaju oteti brazilskog velemajstora.

Neymar Sr. je potvrdio da je Manchester United kontaktirao Barcelonu i raspitivao se za njegova sina.
„Englezi su dobili odgovor da Neymar ima ugovor i da nije na prodaju“, otkriva Neymar Sr. dodajući kako je za njega sina jako bitno da postane najbolji nogometaš na svijetu i osvoji Zlatnu loptu.
Da bi bio najbolji na svijetu, prvo mora biti najbolji u klubu. Može li to biti pokraj Lionela Messija? Je li mu Argentinac postao smetnja i je li Neymar prerastao ulogu Argentinčeva Robina?