Nogomet
Nogomet

Klasnić odbio nagodbu s Werderom: Meni je do pravde

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić odbio je ponudu sudske nagodbe s liječnicima svog bivšeg kluba Werdera iz Bremena, koji su mu bili spremni isplatiti nešto više od 350.000 eura za štetu nastalu presađivanjem bubrega.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Klasnić je odbio ponudu koju mu je predočio sudac Zemaljskog suda u Bremenu, što znači da će se postupak nastaviti izvođenjem dokaza. Nakon neuspjele nagodbe, presuda se očekuje najranije za godinu dana.

Klasnić je tužio dvojicu liječnika i dvije medicinske ustanove Werdera zbog štete nastale presađivanjem bubrega i traži odštetu u visini od 1,1 milijun eura

Klasnić je tužio dvojicu liječnika i dvije medicinske ustanove Werdera zbog štete nastale presađivanjem bubrega i traži odštetu u visini od 1,1 milijun eura.

>> Klasnić tuži Werder: 'Krivac za moju patnju se mora kazniti!'

Prema tužbi, Klasnić glavnim krivcem za svoje poteškoće smatra Werderova klupskog liječnika Goetza Dimanskog.

Dimanski i još jedan liječnik morali su na temelju analize krvi mnogo ranije zaključiti da Klasnić ima problema s bubrezima i stoga su odgovorni za to da je došlo do presađivanja zbog kojega godinu dana nije mogao raditi svoj posao i da će biti doživotno podvrgnut medicinskim tretmanima, smatra hrvatski reprezentativac.

'Meni je do pravde', izjavio je Klasnić u petak pri dolasku na sud u Bremenu, tvrdeći da mu novac nije važan.

Za razliku od Klasnića, koji je bio nazočan ročištu u petak, doktor Dimanski bio je oslobođen obveze dolaska jer je službeno u inozemstvu.

Werderovi liječnici tvrde da nisu pogriješili i da nisu odgovorni za Klasnićeve tegobe. U posljednjih nekoliko mjeseci već je bilo pokušaja nagodbe, ali se stranke nisu mogle dogovoriti.