Nogomet
Nogomet

Ponosni Dalić se ispričao Kramariću: "Neka slavi hrvatski narod"

Preuzeo je reprezentaciju u kritičnom trenutku, pokazao da zna znanje i izvukao ju iz ponora.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić je poslije utakmice Grčka - Hrvatska (0:0) svoju ulogu u plasmanu Vatrenih na Svjetsko prvenstvo gurao u drugi plan.

"Čestitke i našim igračima koji su stvorili ovaj rezultat. Njima idu sve zasluge i svaka im čast. Neću pričati o ovoj utakmici kakva je bila, mi smo ostvarili naš cilj i ono što smo željeli. Sretni smo što smo učinili sretnim hrvatski narod, znam da sad svi u Hrvatskoj slave", rekao je Dalić:

"Znam da nije bilo lako, da je pao samo jedan gol otvorili bi nam se veliki problemi. Ispričavam se Andreju Kramariću, on nije zaslužio da bude na klupi nakon onih utakmica protiv Ukrajine i Grčke, ali ovo je bila moja odluka, važna i za defenzivni skok. To je bilo važno da osujetimo jer smo znali da će biti puno prekida i centaršuteva. Ostvarili smo plasman i to je sad najvažnije", poručio je izbornik u izjavi za HRT.

"Rekao sam igračima da sedam mjesci uživaju u klubovima"

Mario Mandžukić, koji je dobio prednost pred Kramarićem, puno se potrošio u obrani pomagajući Vrsaljku na desnom beku.

"Zato sam i stavio Mandžukića, jer znam da zatvori stranu i trči što je bilo potrebno."

Naravno da je pitanje svih pitanja za Dalića nakon utakmice bilo vezano uz njegovu budućnost na klupi reprezentacije.

"Ja sam spreman, bit će to sve OK. Rekao sam da kad ovo prođe da ćemo se lako dogovoriti. Što se mene tiče, to ćemo riješiti za jednu minutu. Rekao sam igračima da daju sve od sebe i onda sedam mjeseci uživaju u svojim klubovima. Imamo dobru momčad, dobru generaciju i šteta bi bila da ne napravimo ništa na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Dalić.