Nogomet
Nogomet

Da je barem Kopić glavni problem Hajduka... Nadzornici, što čekate?

Dok jedni ne žele bježati od odgovornosti, drugima je to, očito, nepoznat pojam...

Nadzorni odbor Hajduka (Screenshot: hajduk.hr)

"Prevelik je Hajduk i preozbiljan klub da bi se ovakve stvari događale. Ja kao trener svoj dio odgovornosti trebam preuzeti bez obzira na sve okolnosti. Obavio sam razgovor s predsjednikom i dao mu svoj mandat na raspolaganje."

Riječi su to kojima se Željko Kopić obratio javnosti nakon šokantnog i sramotnog poraza Hajduka od Gorice u četvrtom kolu HNL-a.

Kopić i Bjelanović postupili časno

Osim trenera Kopića, svoj mandat na raspolaganje dao je i sportski direktor Saša Bjelanović, pa bi se o sudbini njih dvojice trebao očitovati predsjednik Jasmin Huljaj. On mora odlučiti hoće li prihvatiti Kopićeve i Bjelanovićeve ostavke i dati se u potragu za novim rješenjima ili će ih odbiti i reći im da ostaju zajedno raditi na Poljudu.

Kakvu god odluku Huljaj donio, jasno je da su Kopić i Bjelanović nuđenjem mandata na raspolaganje postupili časno i da su svjesni da za ovakve katastrofalne rezultate i oni snose dio odgovornosti.

Nadzornici šute

Istovremeno, oni koji su najodgovorniji i najveći krivci - šute.

Naravno, govorimo o članovima Nadzornog odbora, ljudima koji su prije nešto više od tri godine izabrani na demokratskim izborima i pod čijim se nadziranjem nije dogodilo ni I od onog iskoraka kojeg su im bila puna usta nakon što su u proljeće 2016. godine izglasali nepovjerenje Marinu Brbiću i doveli za predsjednika Ivana Kosa.

Prošlo je točno 37 mjeseci otkako su Gradsko vijeće Grada Splita i Skupština Hajduka potvrdili aktualni saziv Nadzornog odbora, a u tom su razdoblju Slaven Marasović, Ante Šalinović i ostali promijenili/izglasali/odobrili četiri trenera i tri predsjednika.

To je nešto što ima svoj naziv i zove se nedostatak ikakve vizije, strategije i kontinuiteta.

A kad je tako, onda je sve ovo što od Hajduka gledamo u posljednjih mjesec dana samo posljedica.

Stoga bi za Hajduk bilo pogubno da se sad, po tko zna koji put, dogodi da se odstrane trener i sportski direktor, a u klubu i dalje ostanu i preplaćeni igrači koji (dio njih) ne zaslužuju ugovore kakve imaju i ljudi koji su doveli do svega ovoga. Najlakše je smijeniti trenera i reći da se ide u zaokret, ali to je toliko puta već viđeno i izlizano da je pitanje tko ovaj put može probaviti slična objašnjenja.

Rezultati by SofaScore