Nogomet
Nogomet

Cvitanović dao ostavku: Lokomotiva ga smijenila, više nije trener Dinama!

Utakmica s Lokomotivom bila je posljednja za Marija Cvitanovića na klupi Dinama.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Mario Cvitanović je podnio ostavku nakon poraza Dinama od Lokomotive i drugog teškog poraza Modrih u tri dana (u srijedu ih je na Rujevici deklasirala Rijeka).

Evo što je točno izjavio sad već bivši trener Dinama na press-konferenciji.

"Situacija je takva kakva jest, kako se odigrala utakmica danas i moja razmišljanja o budućnosti što i kako napraviti da izvučemo maksimum i izađemo iz krize. Moja odgovornost za sve što se dešava nalaže mi da slijedim onu prvu rečenicu koju sam rekao kad sam došao za trenera Dinama, a to je da je čast i obraz na prvom mjestu. Ja svoju čast i svoj obraz neću dati za apsolutno ništa i moja moralna obaveza i moja odluka je definitivna, da moram odstupiti."

Zbog čega?

"Zbog razloga da Dinamo osvoji i prvenstvo i Kup, da se igrači pokušaju resetirati. Ja kao trener to moram napraviti, to je jedina ispravna odluka u ovom trenutku.

Tri poraza u tri tjedna

Cvitanović je nenadano postao trener Dinama, netom uoči početka ove sezone naslijedivši Ivajla Peteva koji je već bio prošao cijele pripreme s momčadi. Pod njegovim vodstvom proteklog ljeta Dinamo je, prvi put nakon 11 godina, ostao bez igranja u nekoj od skupina UEFA-inih natjecanja.

Iako je ispadanje od Skenderbeua bila prava pljuska, Cvitanović je ostao trener i izvukao se bez otkaza. U HNL-u Dinamo u većini utakmica nije igrao dobro, mučio se i pobjeđivao zahvaljujući individualnim pogreškama, "na mišiće" te (ponekad) uz pomoć sudaca. Ipak, stvorili su Modri lijepu prednost u prvenstvu, iskoristivši veliki broj posrtaja Hajduka, Rijeke i Osijeka.

Kola su za Cvitanovića krenula nizbrdo porazom od Hajduka u maksimirskom derbiju. Tu utakmicu Dinamo je dočekao s +12 i mogao je već tad riješiti pitanje naslova prvaka, ali su izgubili, da bi ovog tjedna u dvije utakmice od Rijeke i Lokomotive primili ukupno osam komada. A tri takva poraza u razmaku od tri tjedna nešto su što bi posla stajalo svakog Dinamova trenera...