Nogomet
Nogomet

Bugari uspjeli 'umjetno' napumpati atmosferu uoči Hrvatske

Za utakmicu Bugarska – Hrvatska navijači stoje u redovima za ulaznice.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ostao je još jedan dan do utakmice u Sofiji. Bit će to veliki ispit za hrvatsku reprezentaciju, jer Bugari s posebnim motivom dočekuju Hrvate. Osim 20 tisuća eura, koliko je obećano njihovim nogometašima za pobjede protiv Hrvatske i Norveške, velik motiv su 'podcjenjivanja iz Hrvatske'.

Kovač najavio promjenu u sastavu: 'Žao mi je Lovrena, to je nogomet'

Bugarska javnost već danima je zasipana vijestima o hrvatskom podcjenjivanju i reakcijama njihovih revoltiranih nogometaša. I sve to zbog nekoliko članaka u našim medijima koji su se, kao i prije svake utakmice, bavili vrijednostima nogometaša na tržištu.

Bugari su ljutiti jer su Hrvati pisali kako je Luka Modrić skuplji od njihove cijele reprezentacije. Kao da su to Hrvati izmislili, a ne Transfermarkt. Naravno, sve je to normalno i ako netko želi od standardnih pisanja napraviti ovakvu priču to će mu lakoćom uspjeti, posebno na 'lako zapaljivom' Balkanu.

Bugarski savez jedva dočekao ovu situaciju, ovo je velika prilika

Posve je jasno kako je bugarski savez jedva dočekao ovakvu situaciju da putem medija 'nabrije' atmosferu pred utakmicu. Bugarskim se igračima svaki dan o tome postavljaju pitanja i prenose 'nove informacije'.

Bugari deset godina nisu bili na velikom natjecanju i proširenjem Eura na 24 sudionika vide veliku priliku da napokon odu na neko natjecanje. Krila su dobili i nakon pobjede u Azerbajdžanu, ali navijači nisu bili uvjereni u velike domete svoje reprezentacije. Sve do ovog tjedna kada su mediji počeli pumpati atmosferu i svakodnevno prenositi 'nova podcjenjivanja hrvatskih medija'.

Sada je situacija takva da navijači u redovima stoje za ulaznice, a bugarski se savez nada kako će nacionalni stadion Vasil Levski biti 'pakao' za goste. Ova priča zvuči poznato, ali smo sada mi na onoj drugoj strani. Mi smo sada oni 'veliki' koji su podcijenili 'male', pa ćemo kao sada vidjeti što su to Bugari.

'Skupe hrvatske zvijezde' protiv 'jeftinih bugarskih anonimaca', zvuči idealno za revolt i inat, ali kako smo i ranije napisali, istinu može donijeti samo nogometni travnjak.