FIGHT!
FIGHT!

Pljušte pohvale svjetskih medija: "Umjesto modnih pista preferira vatrogasnu uniformu"

Preokret kojim je Stipe vratio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji nikog nije ostavio ravnodušnim.

Stipe Miočić prati hrvatsku reprezentaciju (Instagram)

Brojni svjetski mediji popratili su trijumf Stipe Miočića nad Danielom Cormierom u borbi za naslov prvaka u teškoj kategoriji u UFC-u i u svojim reakcijama natječu se u pohvalama na račun američkog borca hrvatskih korijena.

"Čekao je Miočić više od godinu dana i to strpljenje se isplatilo na ogroman način. Već u trećoj rundi je ispalio nekoliko udaraca koji su zaljuljali Cormiera, da bi u četvrtoj uslijedila grmljavina", piše ESPN, podsjećajući kako su Miočić i Cormier s 304 udarca postavili novi rekord u teškoj kategoriji UFC-a.

"Razorni nokaut za osvetu"

Bloody elbow ističe da, kako je vrijeme prolazilo, borba je bivala sve bolja i bolja.

"Dvojica krupnih tipova izmjenjivali su udarce velikom okršaju, Miočić je pojeo mnoštvo udaraca, ali je pametno odigrao u četvrtoj rundi. Lijevom rukom je udarao i načeo Cormiera koji je bio prisiljen misliti o tim krošeima u tijelo što je Stipe iskoristio i uletio u seriju, prisilivši suca da prekine borbu."

Brojni mediji specijalizirani za praćenje borilačkih sportova popratili su uspjeh Stipe Miočića.

"Razorni nokaut duboko u četvrtoj rundi srušio je Cormiera i osvetio mu prethodni gubitak pojasa kojeg je držao duže od bilo kojeg borca u povijesti UFC-a", komentirao je MMA Fighting, dodavši:

"Bilo je jasno da je poslije tri runde bodovna prednost na Cormierovoj strani, ali za preostalih 10 minuta Miočić je malo promijenio svoj plan, ciljajući Cormiera snažnim udarcima lijevom rukom u tijelo. Poslije jednog od njih Cormier je od boli malo pojurio što je nagovijestilo početak kraja."

MMA junkie je cijelu borbu opisao kroz samo jednu riječ: "Žestoka!"

"Puno rizika i savršena strategija"

"Miočić je upotrijebio veliku vatru kako bi dovršio Cormiera, jedini čovjek koji je tri puta zaredom uspio obraniti UFC-ov naslov prvaka u teškoj kategoriji imat će priliku ponovno to učiniti."

Stipe Miočić otkrio tajnu proslave: "Ne znam zašto sam to napravio. Idiot sam"

Osim u SAD-u, Stipina pobjeda odjeknula je i u europskim medijima.

"Godinu i mjesec dana je Miočić čekao. Bivši prvak u teškoj kategoriji želio je samo ovu borbu i nijednu drugu, odbijajući se vratiti u oktogon sve dok Cormier ne pristane na revanš. Imao je dovoljno vremena za planiranje savršene strategije, puno je riskirao, mogao je i pogriješiti, ali vjerovao je onome što je pripremio. Strpljivo je čekao Cormiera i onda je do izražaja došla njegova boksačka strana, s kojom ga je uništio", rezonira španjolski AS.

"Pravi udarački spektakl"

Njemački Bild o prijelomnoj četvrtoj rundi piše:

"Bio je to pravi udarački spektakl u kojem je Miočić osvojio naslov. Moguće da je ovo kraj karijere za svrgnutog UFC-ovog prvaka Cormiera kojemu niti novi rekord od ukupno 181 udarca kojeg je zadao Miočiću nije bio dovoljan za pobjedu. Stipe ga je poslao u zaštitnu mrežu, a suci su prekinuli borbu - osveta je uspjela!"

Stipin taktički pristup pohvalila je i Gazzetta dello Sport:

"Miočić je još uvijek kralj! Svijet mješovitih borilačkih vještina ima novog kralja. Nije htio prihvatiti blisko sučeljavanje s Cormierom koji je gotovo pa poništio razliku u visini, činilo se da je to Miočićeva pogreška, ali nije bilo tako - bio je to izračunati rizik za Stipu, koji je imao jasan plan", naglašavaju Talijani:

"Novi UFC kralj nije baš mainstream, nije naročito društven, on umjesto modnih pista preferira vatrogasnu uniformu u Ohiju."