Košarka
Košarka

Novi izgled Darija Šarića: "Bili smo tako blizu, a onda su se oni sjetili..."

Silom prilika hrvatski reprezentativac se pojavio na utakmici protiv Clevelanda s novim imidžem.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Blizu pobjede u gostima kod Cleveland Cavaliersa bila je Philadelphia 76ers, ali u završnici dvoboja momčad Darija Šarića nije mogla zaustaviti LeBrona Jamesa koji je dvoboj završio s 30 koševa, 13 skokova i 13 asistencija.

Philadelphia je nakon sjajnog prodora i zakucavanja Bena Simmonsa povela 96:91 na 4:43 minute prije kraja. No, to je bio posljednji koš gostiju iz igre, a tada je sve u svoje ruke uzeo LeBron James koji je što koševima, što asistencijama, sudjelovao u posljednja 22 poena Clevelanda na utakmici. U završnih četiri i pol minute Cavaliersi su napravili 14:2 i na kraju stigli do rezultatski uvjerljive pobjede, a James je ostvario treći triple-double učinak ove sezone.

Dario Šarić se vratio u sastav Sixersa nakon jedne utakmice izbivanja zbog ozljede oba oka, iako je sve do zagrijavanja njegov nastup bio pod upitnikom. No, Dario je stavio zaštitne naočale i zauzeo svoje mjesto u startnoj petorci. Problemi s vidom nisu bili toliko vidljivi u njegovoj igri, osim kod šuta za tricu (1/6).

"Bili smo tako blizu, a onda su se oni sjetili da imaju najboljeg igrača u svijetu", izjavio je nakon utakmice Šarić čiji borbeni duh je trebao Sixersima, pogotovo zato što su u ovom dvoboju odmarali svog prvog strijelca i skakača, centra Joela Embiida.

Najbolji strijelci Sixersa u Clevelandu bili su Robert Covington i J. J. Reddicj sa po 19 koševa. Ben Simmons je ubacio 14 poena, uz 10 asistencija i šest skokova. Novi igrač u momčadi, 30-godišnji Trevor Booker, koji je stigao iz Brooklyna u razmjeni za Jahlila Okafora, sudjelovao je sa 12 koševa i osam skokova.

"Naravno, bilo bi mi drago da smo pobijedili, ali igrali smo čvrsto, borili se i nadmetali", izjavio je Booker nakon debija u dresu Sixersa.