Košarka
Košarka

Košarkaši lete na krilima navijača: Kemija za finale

Hrvatska večeras protiv Litve traži i devetu uzastopnu pobjedu na Eurobasketu.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

HRVATSKA - LITVA  polufinale Eurobasketa LIVE TEXT 17:45

Samo su Španjolci zaustavili Hrvate na ovom prvenstvu. Samo dvostruki uzastopni europski prvaci i finalisti Olimpijskih igara. Tog nesretnog, ili možda sretnog, prvog dana Eurobasketa isprašili su nas u Celju pred skoro punom dvoranom hrvatskih navijača.

>> 'Najdraži' Amerikanac: U Realu je sjajno, ali ovdje igraš za cijelu zemlju!

>> Repeša i Ukić presretni: 'Ovo je predobro da bi sad stalo'

Naši su košarkaši u svlačionicu ispraćeni salvama zvižduka. I to potpuno zasluženo. No, navijači su se vratili, a kemija između terena i tribina je rasla. Erupcija je bila protiv Češke u posljednjoj utakmici drugog kruga.

Našim su košarkašima kritike poslužile kao gorivo, a onda su nastavili voziti na krilima navijača. Odlične igre digle su im samopouzdanje do neba, a još kad te prati toliko ljudi...

U Stožicama je protiv Ukrajine bilo oko sedam tisuća Hrvata. Nikad naše košarkaše nije pratilo više ljudi na velikom natjecanju. Ok, možda u Torontu 1994.. kada su kanadski Hrvati na SP-u zbilja radili čudesnu atmosferu.

''Sjajan je osjećaj igrati pred toliko puno navijača. Na ovo smo čekali 18 godina'', rekao je Krunoslav Simon, najveći junak pobjede hrvatskih košarkaša protiv Ukrajine.

''Opet sam pjevao tijekom utakmice. A kako neću u ovoj atmosferi. Pred ovim navijačima ne osjećam umor'', rekao je Bojan Bogdanović kojeg ponese pjesma u Stožicama.

Danas se protiv Litve ponovno očekuju tisuće hrvatskih navijača. Uzimat će se slobodan dan, odlazit će se s posla ranije, minus na kartici će se povećavati. Ali hej, ovo nismo vidjeli 18 godina u hrvatskoj košarci. Nekada smo na nju bili možda i najponosniji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.