Nogomet
Nogomet

Iz Bayerna najavili dva velika transfera i oglasili se o nastavku Bundeslige: "To je upitno, ali..."

U Bavarskoj se pripremaju za povratak nogometa.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bundesliga bi trebala biti prva velika liga koja će se vratiti natjecanju. Pripreme već teku, a prva lopta mogla bi se zakotrljati travnjakom već 9. svibnja.

Utakmice će se igrati bez navijača, a u Njemačkoj su već smislili naziv za takve priredbe – Geisterspeiele ili ''utakmice duhova''. Mnogi tamošnji nogometni čelnici smatraju da su takve utakmice neophodne kako bi se izbjegle teže posljedice, a među njima je i Bayernov predsjednik Uli Hoeness.

Juve nudi Unitedu trampu za Pogbu: Od ove petorice, mogu izabrati jednog ili dva igrača

"Mislim da su utakmice duhova upitnog karaktera, ali kada uzmemo u obzir ekonomsku situaciju nekih klubova, one su vitalne i nemaju alternativu. DFL (tvrtka koja upravlja prvom i drugom ligom) dobro radi u kriznoj situaciji, kao što pokazuju pregovori s televizijom Sky. Tako će se stvoriti neophodna likvidnost za neke klubove", rekao je.

U Njemačkoj navijači tradicionalno igraju veliku ulogu u nogometu i stadioni su redovito dupkom puni, pa je tamo posebno teško zamisliti utakmice bez gledatelja. Međutim, Nijemci su izračunali da bi otprilike svaki četvrti klub iz prve dvije lige mogao upasti u teške financijske probleme zbog koronavirusa, a kao spas vide utakmice duhova koje bi donijele barem zaradu od TV prava.

Polemike u Španjolskoj: Vlada zaustavila pokušaj vraćanja nogometaša na treninge

Među klubovima koji bi se mogli naći u financijskim problemima zasigurno nije moćni Bayern, koji, dok neki smišljaju kako zadržati likvidnost, razmatra opcije na tržištu. Sportski direktor Hasan Salihamidžić najavio je dva potencijalna transfera.

''Naša intencija je osnažiti se velikim međunarodnim pojačanjem i jednim top talentom'', rekao je.

O imenima nije govorio, ali neka su otprije poznata – zvijezda Manchester Cityja Leroy Sane, koji je već bio blizu Bayerna; napadač RB Leipziga Timo Werner; Bayerov talentirani ofenzivac Kai Havertz. Listi se nedavno priključio i 19-godišnji Ajaxov desni bek Serginho Dest, reprezentativac SAD-a za kojeg nizozemski klub traži 26 milijuna eura.