Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Grbić: ''Osjećam da sam dio svjetske golmanske elite, a onda mi je zabio Brozović''

Ivo Grbić i Mario Pašalić najavili su susret s Rusima na Poljudu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometaši prespavali su na Malti nakon 7:1 pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prije leta za Split pred novinarima su govorili Mario Pašalić  i Ivo Grbić i najavio veliki susret s Rusima na punom Poljudu.

Prvo je krenuo Pašalić

''S obzirom na gol, asistenciju i pobjedu, bila je prekrasna večer, nezaboravna za mene. Lijep je to podatak. Nije dugo bilo, 7-8 minuta da sam nosio tu traku, ali bila je to izuzetna čast i ponos makar na kratko vrijeme biti kapetan reprezentacije'', rekao je Pašalić pa dodao:

Dalić: "Livaković je i dalje naš broj 1, ali neće braniti u Splitu"

''Za ovo se živi, to čekaš, taj adrenalin i iščekivanje. Igra se na Poljudu, to je dodatan motiv. Očekujem spektakl, izvrsnu atmosferu. Jedva čekamo tu nedjelju, pokazati da smo bolji od Rusije i da osiguramo to Svjetsko prvenstvo. Ulaznica sam dovoljno podijelio, da je bilo još karata vjerojatno bi sve otišlo. Neviđena je potražnja za ulaznicama.''

Riječ je preuzeo Ivo Grbić.

''Sanjao sam cijelu karijeru i radio za ovaj debi. Jučer sam stvarno ušao koncentrirano i pokušao se fokusirati jer je bila važna utakmica. Emocije sam pokušao maknuti sa strane i koncentrirati se na pomoć ekipi. Trebali su me osjetiti na golu i dobiti samopouzdanje što je jako važno u ovom trenutku. Pobijedili smo, bilo je teško s psihičke strane. Svi su pričali samo o Rusiji. Maltu smo prošli, sad se možemo prebaciti na Ruse. Sve što sam sanjao u karijeri sada se ostvarilo, imamo jako tešku utakmicu sada'', rekao je Grbić.

VIDEO Hrvatska se dramatičnom pobjedom protiv Rusije plasirala na Svjetsko prvenstvo!

''Hajduk me stvorio''

''Ne želim što nisam dobio priliku u Hajduku. Bio sam tužan na odlasku, ali Hajduk mi je dao puno toga, najzaslužniji je za sve što sam napravio u karijeri, prošao sam Hajdukovu školu, imao sam velike trenere, u Hajduku sam dobio priliku u A momčadi, ne puno, ali dobio sam priliku. Hajduk je plasirao da se čuje za mene u Hrvatskoj. Hajduku sam najzahvalniji, možda u tom trenutku nisam bio dovoljno dobar da ostvarim svoje snove, a okolnim putem sam došao do Lige prvaka i Atletico Madrida. Zahvalan sam i Lokomotivi, ali Hajduk me odgojio kao igrača, ti svi ljudi u klubu, čistačice, kuhari, ma svi su unutra'', dodao je golman Lillea.

Brozović objavio video urnebesnog autogola: Suigrač ga bocnuo u komentaru, javili se Lovren i Džeko

''Imam veliki potencijal…''

''Osjećam da sam da sam dio elitnog društva golmana, a onda je stigao Brozović, zezam se. Prošlu godinu nisam ništa igrao, ali iskoristio sam priliku u Lilleu, osjećam se sve bolje. Imam veliki potencijal i mogu puno bolje.

U Atleticu sam odmah osjetio koliko je to velik klub. Ostajao sam sa Suarezom i Felixom nakon treninga i radio završnice. Osjetio sam da pripadam reprezentaciji i imam puno toga sa pokazati još'', rekao je Grbić pa još jednom prokomentirao autogol Brozovića.

''Stvarno jedna čudna situacija, odjednom mi je zabio, gledam što se dešava, ali teško je za objasniti tu situaciju. Dogodi se jednom u karijeri takva situacija, dogodila se meni na debiju, ali to me nije izbacilo iz takta, na kraju smo pobijedili.''

VIDEO Autogol Brozovića: