Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
izbornik odlučio

Dalić: "Livaković je i dalje naš broj 1, ali neće braniti u Splitu"

Ivo Grbić je branio na Malti, a dobit će priliku i na svom Poljudu.

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je upisala najveću pobjedu u gostima u svojoj povijesti. Vatreni su sa 7:1 prošli kroz Maltu i sada čekaju susret s Rusima na Poljudu uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u (nedjelja, 15:00).

U dvoboju protiv Malte Dalić je malo iznenadio sastavom, u prvih 11 su počeli Lovro Majer i Ivo Grbić, a najviše je iznenadila promjena vratara jer je Dominik Livaković bio zadnje dvije godine nezamjenjiv u reprezentaciji.

Golman Dinama je malo pao u formi, shvatio je to i Dalić pa ga je odlučio zamijeniti i na gol staviti vratara Lillea, no Grbić bi mogao na klupu nakon Rusa.

gol expired Brozović objavio video urnebesnog autogola: Suigrač ga bocnuo u komentaru, javili se Lovren i Džeko divider

“Rekli smo da će protiv Malte igrati oni igrači koji su u najboljoj formi, a Grbić je u ovom trenutku u boljoj formi nego Livaković. Dominik nije izgubio svoje mjesto, on je i dalje vratar broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, ali odlučili smo da brani Grbić. To je odluka iza koje smo svi stali, Grbić ima našu veliku podršku i on će braniti i u Splitu. I još nešto, igrači koji su ulazili u igru itekako su doprinijeli konačnom rezultatu i zbog njih nismo posustali ni sekunde'', rekao je Dalić.

Golijada Vatrenih na Malti prava je uvertira za uzavrelu atmosferu na Poljudu.

“Svi mi živimo za takve utakmice, takva se atmosfera doživi jednom ili dvaput u karijeri. Bez obzira na to što svi naši igrači igraju u velikim klubovima, sasvim drukčije je kad igraju u reprezentaciji. To je ponos, strast, emocija i domoljublje. To je nešto što nema cijenu. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu s Rusijom da ne izgorimo u svemu tome. Međutim, utakmice protiv Mađarske i Slovenije pokazale su da igramo još bolje u takvom ozračju. Da Poljud može primiti sto tisuća navijača, vjerujem da bi ih u nedjelju toliko bilo u Splitu'', dodao je hrvatski izbornik.

Vjerujete li u pobjedu protiv Rusije na Poljudu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider