Hrvatska reprezentacija
Hrvatska reprezentacija

Ćiro otkrio kako je "pripremio" Dalića za ključnu utakmicu: "Rekao sam mu to da bih ga prepao"

Ćiro Blažević sudjelovao je u planu priprema za odlučujuću utakmicu kvalifikacija sa Slovačkom.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić postao je prvi izbornik nakon Ćire Blaževića koji je odveo Hrvatsku na dva uzastopna velika natjecanja. Ćiro je to napravio 1996. i 1998. godine kada je osvojio bronačnu medalju na Mundijalu.

Dalić ga je lani nadmašio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je Hrvatska osvojila srebro, a sada je, plasmanom na Europsko prvenstvo 2020. godine, izjednačio i ovaj njegov rekord.

Dalić pucao od ponosa: "Nisam bio zabrinut. Učinili smo Hrvatsku ponosnom, ovo je za Vukovar i Škabrnju"

Ćiro je nakon slavlja na Rujevici stao pred novinarske kamere i s puno emocija govorio o velikom uspjehu Vatrenih, kao i osjećaju koji je imao kada je Hrvatska na poluvremenu gubila 1:0.

Ćiro je priznao da je uoči utakmice Daliću namjerno govorio da se pribojava ove utakmice, ali da to uopće nije bila istina.

Što slijedi? Evo kad je ždrijeb i u kakvoj poziciji ga Vatreni čekaju

"Najveće čestitke. Ovo je velika potvrda moći hrvatske reprezentacije i nije čudo da smo mi vice prvaci svijeta", rekao je Ćiro u prvoj rečenici pred kamerom Nove TV.

Na pitanje je li strepio u poluvremenu kada su Slovaci vodili 1:0, Ćiro je imao zanimljiv odgovor.

Slovački izbornik priznao: "Jako sam razočaran, mogli smo bolje proći"

"Imao sam instinkt. Rekao sam Zlatku Daliću, samo da bih ga prepao, da se bojim ove utakmice. No međutim, vjerujte mi, da nakon 0:1, pogotovo nakon što sam vidio kako su krenuli u drugom poluvremenu, shvatio sam da mi ne možemo ostati bez tri boda u današnjoj utakmici", rekao je Ćiro u razgovoru s novinarima u mix zoni.

Tako je i bilo...