Nogomet
Nogomet

FOTO Veliko srce navijača: Torcida i Boysi otišli za Slavoniju, SVI prikupljaju pomoć!

Katastrofalne poplave koje su pogodile istok zemlje ujedinile su Hrvatsku i pokazale da još ima velikih ljudi…

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Među njih svakako spadaju i navijači. Premda nažalost znaju puniti i rubrike crne kronike, Boysi, Torcida i ostali opet su pokazali veliko srce. I još jednom dokazali da su navijači, unatoč svemu, jedan od najosvještenijih slojeva društva.

Dinamo, Rijeka i Naš Hajduk pomažu Slavoniji: Iz Maksimira šalju bus!

Svjetski mediji: Mandžukić u humanoj i domoljubnoj akciji!

Praktički iz tjedna u tjedan hrvatske navijačke skupine, bez medijske pompe, organiziraju razne humanitarne akcije kojima pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Dakako, organizirali su se i sada, ne bi li pomogli brojnim nesretnim sunarodnjacima čije su domove pregazile poplave. Torcida je još sinoć autobusom krenula za Slavoniju, Bad Blue Boysi su danas oko 13 sati vlakom otišli za Županju, a u četvrtak se iz Zagreba sprema i autobus.

"Vlak za Županju je otišao, sad punimo autobus. Za sve koji su u mogućnosti i imaju volju osobno pomoći stanovništvu u Slavoniji, u četvrtak 22. svibnja organiziramo radni bus za Slavoniju. Sa sobom ponesite radnu odjeću, čizme, rukavice i ostalo. Na autobus možete donijeti sve ostale stvari koje su stradalima u ovim trenucima najpotrebnije. Polazak je u 8h, a predviđeni povratak oko 23h. Autoprijevoznik nam je izašao u susret te je cijena puta 50 kn. Prijaviti se možete danas i sutra (20-21.05.), od 10 do 20h, u Ilici 37", javljaju iz inicijative ZZD.

"Udruga "Naš Hajduk" je, od svojih prikupljenih sredstava, danas donirala preko 500 litara trajnog mlijeka za pomoć ugroženim stanovnicima Slavonije. Donaciji se priključila i tvrtka Mils koja se odrekla zarade od mlijeka i dodala donaciji "Našeg Hajduka" paletu svojih mliječnih namaza. Sve je dostavljeno u Klub navijača Torcida, koji prikupljaju pomoć u suradnji s 4. gardijskom brigadom. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u akciji i pozivamo još jednom da svatko, koliko to može, pomogne onima kojima je najpotrebnije. Sada donacijom ili uključivanjem u radne akcije, a kasnije, kada će biti još potrebnije, sudjelovanjem u obnovi oštećenih područja. Osim materijalne pomoći ugroženim stanovnicima Slavonije pošaljimo poruku da u svemu ovome nisu sami!", napisala je Torcida na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Osim Boysa i Torcide, i Kohorta, Armada, Demoni, Ultrasi, Funcuti, Maligani, ma baš svi, prikupljali su razne životne potrepštine, koje su sada tako potrebne nesretnim ljudima. Od odjeće i obuće, preko konzervirane hrane, brašna, ulja, šećera, hrane za djecu, pitke vode, pa sve do lijekova i higijenskih namirnica.

Momci iz navijačkih skupina pridružili su tako svim drugim brojnim dobrim ljudima, svjesni da je pomoć sunarodnjacima iz istočne Hrvatske neophodna. Što reći, nego svaka čast!