Nogomet
Nogomet

Spreman Dinamov transparent za antologiju: Dugačak je čak 135 metara!

Od jeseni 1999. Dinamo u utakmicama Lige prvaka nije uspio uzeti više od boda. Modri su tada s Marseilleom odigrali 2:2 Prošle sezone poraženi su u svim dvobojima, no sutra protiv Porta imaju novu šansu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kao ni svi velikani, u Portu također ne rade stvari izvan protokola. Nakon što je portugalska ekspedicija sletjela na Pleso, nitko nije bilo raspoložen za razgovor s novinarima.
''Oprostite, ne mogu razgovarati'', bili su odgovori kao po špranci.

>> Dinamov suparnik na udaru ljubavnice: Podmićuje suce prostitutkama!

>> Porto stigao u Zagreb bez svojeg najboljog veznjaka

>> Čačić ima recept za Porto jer ih dobro zna: Bit ćemo bolji nego lani

Ukrcaju se u autobus i pričaju jedino na konferenciji za medije. Portugalskim novinarima danas je domaćin bio Tonel, pouzdani branič „modrih“. Tonel je još do jučer razmišljao kako zaustaviti Hulka. Brazilca više nema, ali pitanja je vremena koju će novu zvijezdu prodat za slične milijune.
''Dolazi nam veliko ime, velika momčad. Možda ne velika kao Real Madrid prošle godine, ali to je velika momčad, očekujem dobru i atraktivnu utakmicu, s fantastičnom atmosferom'', ističe Tonel.

Čačić, izuzev Tomečaka, ima kompletnu momčad na raspolaganju. U konkurenciji je i čileansko pojačanje Carrasco. Trener Dinama priznaje: „Ovo mi je najveća utakmica u karijeri!“
''Vidim da je prošle godine utakmica s Realom zavarala mnoge. Preoptimistično smo ulazili u utakmice, previše otvorenog garda. To nas je skupo koštalo'', upozorava Čačić.
''Ono što sam govorio i iza čega stojim i sada jest to da će ova momčad vrlo teško prodati bodove, pogotovo ne na domaćem terenu'', zaključuje Čačić.

A na Maksimiru ćemo konačno gledati dekor dostojan Lige Prvaka. Spreman je transparent dug čak 135 metara.
''Ako pobijede kao 1998. 3:0, šijemo duplo veći za sljedeću utakmicu'', poručuju navijači Dinama iz Dubrave.
Zastava za antologiju. Nadamo se da će takav biti i rezultat. Podsjetimo, Porto u tri utakmice još nijednom nije slavio na Maksimiru. Dvaput je izgubio (1983. i 1998.) i jednom remizirao (1962.).