Nogomet
Nogomet

Sebični Benko upropastio zicer i pobjedu, Vargić spasio bod Rijeci!

Rijeka protiv Vitorije Guimaraes nije uspjela ostvariti prvu pobjedu u grupnoj fazi Europa lige. Na gotovo ispunjenoj Kantridi završilo je 0:0, pa je riječka momčad ostala bez ikakvih izgleda za prezimljavanje u Europi.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Riječani mogu žaliti, jer imali su nekoliko sjajnih situacija za pogodak. Promašivali su za milimetre, pogodili gredu, dosta toga čupao je i gostujući vratar Douglas

Riječani ponosno ispali: 'Kantrida je ostala neosvojiva!'

Težak poraz kijevskog Dinama, PAOK golčinom do europskog proljeća!

Najveću šansu propustio je pak Benko koji je u 82. minuti izašao sam pred Douglasa, nepotrebno komplicirao, pa pucao ravno u njega. Mogao je najbolji riječki strijelac tom prigodom uposliti i Anasa Sharbinija koji je čekao usamljen na drugoj vratnici.

Taj propust umalo se osvetio Rijeci minutu prije kraja, kada iskosa odlično puca Fernando Russi, ali Vargićeva intervencija je fantastična.

Matjaž Kek startao je hrabro s tandemom Kramarić - Benko, te Kvržićem i Alispahićem na krilima. Krenulo je 'bombom' Alispahića izvana u 13. minuti. Lopta je imala čudnu putanju, da bi se zaustavila na gredi portugalskih vrata.

Ubrzo raspoloženi 'Meša' ubacuje za Kvržića koji radi trzaj glavom, no Douglas nekako uspijeva ukrotiti taj pokušaj. Odgovor Portugalaca stiže preko Barrientosa koji nakon jednog centaršuta puca atraktivno, petom iz zraka, a tek milimetri dijele ga od sjajnog pogotka.

U finišu prvog dijela Kvržić daje za Alispahića, čiji šut sa 16 metara odlazi također svega par milimetara od vratnice. Drugo poluvrijeme nudi još veću ofenzivu Rijeke, budi se polako i Leon Benko...

Velikih problema s njime imaju Ba i ostatak gostujućih braniča, kojima Benko u 64. minuti čak i uspijeva ukrasti loptu, ali s 18 metara puca u ruke Douglasa.

Kek umjesto Kramarića na teren šalje Anasa Sharbinija, a uskoro potrošenog Alispahića mijenja Brezovcem. Stiže i gore opisana, nesretna 82. minuta, kada je Benko mogao postati junak. Nažalost, ispao je tragičar...

Epitet heroja Rijeke opet je pripao Ivanu Vargiću, koji je u zadnjim trenucima upisao veliku obranu, čime je Kantrida ostala neosvojiva. Pod riječkim stijenama do punog plijena nisu uspjeli doći redom: Žilina (2:1), Stuttgart (2:1), Betis (1:1), Lyon (1:1) i sada Vitoria Guimaraes (0:0).

U drugom susretu grupe I, Lyon je s 1:0 pobijedio Betis. Rijeka je tako ostala bez šansi za europskim proljećem, no ne treba očajavati. Debitantsku kampanju u Europa ligi Riječani su odradili hrabro i mogu biti ponosni. Bravo Rijeka!

Europa liga, 5. kolo:

Skupina I

Rijeka - Vitoria 0-0

Lyon - Betis 1-0 (Gomis 66)

Redoslijed: 1. Lyon 9, 2. Betis 8, 3. Vitoria Guimaraes 5, 4. Rijeka 3.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.