Nogomet
Nogomet

Čudesan preokret u Maksimiru: Tri gola Dinama u 20 minuta!

Nakon što je u prvom poluvremenu gubio sa 2:0, Dinamo je u prvih dvadeset minuta drugog dijela kreirao rijetko viđen preokret. Na kraju su "modri" slavili protiv Splita sa 4:2...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Split je poveo golom Henryja Bellea u 30. minuti. Baraban je proigrao Bellea, a ovaj je pobjegao Šimuniću i Pivariću te potom majstorski provukao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Kelave. Uslijedila je osebujna proslava pogotka kamerunskog napadača. Čini se da je gestikulirao prema loži u kojoj su sjedili čelnici Dinama.

>> Hajduk deklasirao Zagreb: 'Ludilo' na raspjevanom Poljudu

Dvanaest minuta kasnije Dražen Bagarić je povisio na 2:0. Hrgović je centrirao s desne strane, lopta se odbila od Leke, a Bagarić je vješto utrčao ispred Šimunića i proslijedio loptu u mrežu. Šimunić je tražio zaleđe, ali čini se da zaleđa nije bilo.
U drugom dijelu Ante Čačić u igru je ubacio Sammira i mladog Peku. Pokazalo se da je povukao dobar potez. Sammir i Peko unijeli su živost u igru "modrih". Dinamo je krenuo uraganski. Milan Badelj je smanjio na 2:1 u 56. minuti, a četiri minute kasnije Josip Šimunić glavom izjednačuje na 2:2.

Nedugo potom Dinamu je poništen pogodak iz, čini se, neopravdano dosuđenog zaleđa. Rukavina je odigrao pas za Pivarića, a ovaj je proigrao Čopa u sredini koji pogađa mrežu. No, pomoćni sudac je podigao zastavicu signalizirajući zaleđe Pivarića. U 65. minuti glavni sudac utakmice Igor Križanić pokazao je na bijelu točku. Hrgović je neoprezno startao na Badelja na rubu šesnaesterca, i to dok je ovaj izlazio iz šesnaesterca. Hrgović je kontrolirao loptu, ali Badelj mu se prikrao s leđa, pa je Hrgović u padu pokušao izbiti loptu. Badelj je pao, a sudac je bio neumoljiv.

Splićani su se bunili, ali Križanić je ostao pri svojoj odluci. Sammir je bio siguran izviđač najstrože kazne. Još jedan sporan trenutak na utakmici dogodio se nedugo potom u šesnaestercu Dinama. Šimunić je „uklizao“ Rebiću, Splićani su tražili jedanaesterac, ali sudac se nije oglasio. Konačnih 4:2 postavio je Duje Čop u 84. minuti.

Tijek utakmice: Dinamo - Split 4:2

84' GOOOL!!! Duje Čop povisio je na 4:2.

75' Radotić iz izgledne šanse pucao visoko preko gola.

70' Splićani traže jedanaesterac zbog starta Josipa Šimunića. Lopta je kasnije došla do Vitaića koji puca iskosa s lijeve strane, Kelava brani nogom. Od svega samo korner.

65' GOOOL!!! Sammir je iz jedanaesterca doveo Dinamo u vodstvo. Hrgović je srušio Badelja na rubu šesnaesterca, a sudac je pokazao na bijelu točku.

62' Čop je zabio pogodak, ali suci su poništili zbog zaleđa

60' GOOOL!!! Šimunić je izjednačio na 2:2. Badelj je centrirao, a Šimunić glavom matirao Zagorca.

56' GOOOL!!! Badelj je smanjio na 2:1. Rukavina je asistirao, Badelj utrčao i lijevom nogom iskosa s lijeve strane pogodio suprotni kut.

54' Split se brani, Dinamo jalovo napada.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Čačić je ubacio u igru Sammira i Peku, izašli su Ibanez i Leko.

45' Kraj prvog poluvremena.

32' GOOOL!!! Dražen Bagarić povisuje na 2:0 za Split. Hrgović je centrirao, lopta se odbila od Leke, a Bagarić je vješto utrčao ispred Šimunića i proslijedio loptu u mrežu. Šimunić je tražio zaleđe, ali čini se da zaleđa nije bilo.

38' Velika šansa za Dinamo. Leko je nabacio za Čopa, ovaj je glavom vratio u sredinu, Rukavina puca iz prve, no Zagorac odbija loptu s gol-crte.

30' GOOOL!!! Belle je strijelac za vodstvo Splita. Baraban je proigrao Bellea, a ovaj je pobjegao Šimuniću i Pivariću te potom majstorski provukao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Kelave. Uslijedila je osebujna proslava pogotka kamerunskog napadača. Čini se da je gestikulirao prema loži Dinama.

21' Belle je odigrao odličan pas za Vojnovića iza leđe Dinamove obrane. Vojnović je oklijevao s udarcem, pa je šansa propala.

19' Dobar prodor Bellea završio je s lošim udarcem. Kelava je sigurno ukrotio traljav udarac Splitova napadača-

13' Igra se u prilično usporenom ritmu. Zasad nema šansi.

5' Ibanez kasni na ubacivanje Leke.

1' Utakmica je počela. Na Maksimiru se okupilo tek tisuću-dvije navijača. Stadionom uglavom odjekuje pogrdno skandiranje BBB-a upućeno čelnicima Dinama. Dakle, ništa novo.

Sastavi:

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Puljić, Šimunić, Pivarić - Ademi, Leko - Rukavina, Badelj, Ibanez - Čop

Split: Zagorac - Bagarić, Vidić, Galović, Hrgović - Paracki, Radotić, Vitaić, Belle - Baraban, Vojnović

Suci: Igor Križarić (Čakovec), Siniša Premužaj (Varaždin), Goran Dević (Koprivnica), Bruno Marić (Daruvar)

Hrvatska 1. liga
Slaven Belupo Zadar 2:0
Hajduk Zagreb 5:1
Dinamo Zagreb Split 4:2
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hajduk 4 3 1 0 10
2. Dinamo Zagreb 4 3 1 0 10
3. Slaven Belupo 4 3 0 1 9
4. Osijek 4 2 2 0 8
5. Lokomotiva 4 2 2 0 8
6. Split 4 2 0 2 6
7. Rijeka 4 1 2 1 5
8. Istra 1961 4 1 1 2 4
9. Zadar 4 0 2 2 2
10. Inter Zaprešić 4 0 2 2 2
11. Cibalia 4 0 1 3 1
12. Zagreb 4 0 0 4 0
Sljedeće utakmice
17.8. Zagreb Slaven Belupo
18.8. Osijek Rijeka
18.8. Split Cibalia
18.8. Istra 1961 Inter Zaprešić
18.8. Zadar Dinamo Zagreb
19.8. Lokomotiva Hajduk