Nogomet
Nogomet

Emotivna scena u Kopenhagenu: U 10. minuti prekinuta je utakmica, cijeli stadion je zapljeskao Eriksenu

Danska i Belgija igraju utakmicu 2. kola Eura 2020 u Kopenhagenu.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

U susretu 2. kola skupine B na Euru 2020, Danska - Belgija, utakmica je prekinuta u 10. minuti susreta.

To je prvi susret danske nogometne reprezentacije nakon traumatičnog prekida utakmice protiv Finske, u kojoj je kapetan Christian Eriksen doživio srčani udar. Srećom, danski nogometaš se vrlo dobro oporavlja, ali njegov nastavak nogometne karijere je itekako upitan.

Izbornik Rusije čuo od Ronalda da Coca-Cola nije zdrava pa oduševio potezom

Nakon kraćeg prekida, utakmica je nastavljena, a Danci su upisali iznenađujući poraz od debitanta na Europskom prvenstvu, Finske.

U posljednjoj utakmici prvog kola skupine B, Belgija - Rusija, napadač Romelu Lukaku je zabio dva pogotka, a prvi je posvetio suigraču iz milanskog Intera, Eriksenu.

Potrčao je prema kameri i pružio podršku danskom nogometašu.

"Chris, volim te", kratko je poručio Lukaku koji je prije nekoliko dana htio posjetiti suigrača u bolnici, ali zbog strogih mjera protiv koronavirusa, to mu nije dopušteno.

Tako da je najavio da će u 10. minuti susreta izbaciti loptu s terena i prekinuti utakmicu, kako bi zapljeskali Eriksenu.

Obećanje su ispunili, prekinuli su susret i velikim pljeskom pozdravili danskog kapetana. Sve je stalo u 10. minuti, a stadionom se prolomio snažan pljesak i glasne ovacije danskom kapetanu. 

Teško je riječima opisati energiju u tom trenutku, ali sigurno nitko nije ostao ravnodušan.

Dodajmo kako je Danska povela već u 2. minuti susreta.