Nogomet
Nogomet

Ronaldo spreman: Prvo Liga prvaka pa - Barca

Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo vratit će se na travnjake nakon ozljede desnog gležnja u utakmici 5. kola skupine C Lige prvaka u kojoj Real Madrid dočekuje Zürich...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tako madridski dnevnik As piše da portugalski as nije spreman za nastup svih 90 minuta, ali da bi mu trener Manuel Pellegrini trebao pružiti priliku 30-ak minuta kao uvertiru uoči velikog derbija s Barcelonom na Camp Nouu u 12. kolu Primere nadolazećeg vikenda.

Podsjetimo da Ronaldo nije igrao od 10. listopada kada je obnovio ozljedu gležnja (s ogleda Reala i Marseillea) u utakmici između Portugala i Mađarske, te je otad propustio deset utakmica “kraljevskog kluba”.

Prije Ronaldove ozljede Real je pobijedio u svih sedam odigranih utakmica (u svim natjecanjima), a momčad je prosječno zabijala više od tri gola po susretu. U njegovom odsustvu Real je pobijedio u pet od deset utakmica (ispao iz Kupa kralja), a efikasnost momčadi pala je na nešto manje od dva gola po utakmici.

Nakon četiri odigrana kola u skupini C Real je drugoplasirana momčad ljestvice sa sedam bodova, isto koliko ima i vodeći Milan. Zürich je posljednji s tek tri osvojena boda.
Ronaldo je ove sezone odigrao dvije utakmice u dresu Reala u Ligi prvaka i zabio četiri gola.

Više o