Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ola još uvijek može

Pretposljednji trening uoči Argentine: Olić zamijenio Kalinića, promjene u prvih 11?

Hrvatska reprezentacija u četvrtak igra protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu.

Galerija Zlatko Dalić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon šokantnog dana u kojem je Nikola Kalinić izbačen iz reprezentacije Vatreni su se vratili svom ustaljenom ritmu na Svjetskom prvenstvu. Napadač Milana završena je priča i sve misli hrvatskih igrača okrenute su prema utakmici s Argentinom, u kojoj se može osigurati karta za osminu finala.

Reprezentacija je u prijepodnevnom terminu trenirala na stadionu u Roščinu, a večeras će otputovati u Nižnji Novgorod, gdje ju u četvrtak očekuje ogled 2. kola protiv Argentine.

Svi u hrvatskom taboru svjesni su prilike koja se otvorila nakon što je Argentina kiksala u prvom kolu protiv Islanda odigravši 1:1. Pobjeda hrvatskoj vrsti osigurava plasman u osminu finala, dok bi bod širom otvorio vrata prolaza,

Nakon što je Kalinić postao prvi hrvatski nogometaš koji je izbačen iz reprezentacije na velikim natjecanjima, izbornik Dalić našao se u problemu jer na treningu ne može sastaviti dvije momčadi koje bi igrale jedna protiv druge.

Srećom, u Dalićevu stožeru nalazi se i bivši hrvatski reprezentativac Ivica Olić, koji na treningu može uskočiti i popuniti prazninu nastalu Kalinićevim odlaskom. Olić je još uvijek u takvoj fizičkoj spremi da može kvalitetno odraditi svoju napadačku rolu.

Dalić mijenja prvih 11?

Sastav za utakmicu protiv Argentine još uvijek je upitan. Međutim, teško je vjerovati kako će zaigrati toliko napadački kao protiv Nigerije kada je Dalić jurnuo na "Super orlove" s kvartetom Perišić, Kramarić, Rebić, Mandžukić.

Izgledniji je povratak Milana Badelja u sastav, Modrić bi mogao opet otići prema naprijed kao u dodatnim kvalifikacijama, a upitno je hoće li se Dalić odlučiti i za Vidu na poziciji lijevog braniča, što je testirao u susretu protiv Brazila u Liverpoolu. Ćorluka bi u tim kombinacijama mogao u sastav, a ispao bi vjerojatno i Strinić, baš kao i Kramarić ako zaigra Badelj.

Hrvatska putuje u Nižnji Novgorod dva dana prije utakmice, a to je novina koju je Dalić uveo na ovom natjecanju kako bi imao što odmornije igrače.

Hrvatska će u srijedu trenirati na stadionu Nižnji Novgorod koji prima 44.899 gledatelja, a dan kasnije je utakmica s početkom u 20 sati po hrvatskom vremenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider