Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
premijera za dva dana

Napokon je i službeno: Ovo su novi dresovi hrvatske reprezentacije, rezervni je veliki hit!

Nike i HNS konačno su predstavili nove garniture dresova hrvatskih nogometaša.

Galerija Luka Modrić u novom dresu za Svjetsko prvenstvo (Foto: HNS/Nike) Mario Mandžukić u novom dresu za Svjetsko prvenstvo (Foto: HNS/Nike) Novi dres hrvatske reprezentacije (Foto: HNS/Nike) +4 Novi dres hrvatske reprezentacije (Foto: HNS/Nike)

Malo manje od tri mjeseca uoči početka Svjetskog prvenstva 2018. službeno je predstavljen dres hrvatske reprezentacije, deseti po redu u suradnji HNS-a i Nikea. Točnije, predstavljene su dvije garniture dresova, a posebno u oku upada rezervni dres u kojem će Vatreni odigrati oba predstojeća prijateljska susreta u SAD-u.

Premijeru će novi dresovi imati u noći s petka na subotu od 1:30 po hrvatskom vremenu, kada Hrvatska igra prijateljsku utakmicu protiv Perua u Miamiju, gdje se u ponedjeljak okupila naša reprezentacija. Pet dana kasnije u Dallasu će opet snage odmjeriti Hrvatska i Meksiko.

Nikeovi dizajneri ovaj su put odlučili povećati poznate nam i omiljene kvadrate koji imaju i poseban detalj na svojim rubovima. Prije dvije godine bili su dosta manji i brojniji, a sada dres opet krase nešto veći kvadrati, i to samo na prednjoj strani.

''Svaki hrvatski igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu. Sviđaju mi se veliki crveno-bijeli kvadrati jer odražavaju našu ambiciju i potencijal. Prvi put u karijeri povest ću hrvatsku reprezentaciju kao kapetan na Svjetsko prvenstvo i ovaj dres će imati posebno značenje za mene'', poručio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Mario Mandžukić u novom dresu za Svjetsko prvenstvo (Foto: HNS/Nike) Mario Mandžukić u novom dresu za Svjetsko prvenstvo (Foto: HNS/Nike) (Foto: HNS/Nike)

Leđna strana dresa nema kvadrata, rukavi su crveni s jedne i druge strane, kao i dio na kojem će biti ispisana prezimena naših nogometaša. Ostatak je potpuno bijeli, osim pripadajućeg broja koji je crvene boje u obje varijante. Hlačice su bijele boje, a čarape plave.

Rezervna je varijanta već nakon prvih pojavljivanja dresa u medijima postala pravi hit. Po uzoru na mnoge reprezentacije te strane i domaće klubove, rezervni je dres prvi put u povijesti crne boje. Točnije, radi se o crnoj-plavoj kombinaciji kvadrata te crnoj poleđini. U toj kombinaciji hlačice su crne, dok su čarape crvene.

Nikeova Vaporknit tehnologija čini dresove lakšima i prozračnijima kako bi se igrači kretali bez ikakvih smetnji. Hlačice su izrađene od istog materijala kao i majice te nemaju šavove, a samim time uklonjene su bilo kakve dodatne smetnje, istovremeno omogućujući igračima bolju izvedbu na terenu.

Novi dres hrvatske reprezentacije (Foto: HNS/Nike) Novi dres hrvatske reprezentacije (Foto: HNS/Nike) (Foto: HNS/Nike)

Prepoznatljivi kvadrati neizostavan su element na prvom i pričuvnom dresu te simboliziraju nacionalni ponos:

''Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne. Oni odražavaju odvažnost i ljepotu. Predimenzionirane kvadrate suparnik ne može ignorirati i stalan su podsjetnik na nacionalni ponos svakog igrača na terenu", ističe Pete Hoppins, stariji kreativni direktor u Nike Footballu.

"Osim izvrsnosti u nogometu, Hrvatska ima jednu od vizualno najatraktivnijih momčadi današnjice", mišljenja je Hoppins i zaključuje: "Hrvati su izuzetno ponosni na svoje naslijeđe. Ono se manifestira kroz dresove sa šahovnicom, inspirirane hrvatskom zastavom."

U posljednjih 17 godina partnerstva Nikea i HNS-a hrvatska reprezentacija nastupila je na tri svjetska i četiri europska prvenstva.

"Čarolija nogometa je što mala nacija može pobijediti veliku'', poručuje predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Novi dresovi hrvatske reprezentacije bit će dostupni u prodaji od 29. ožujka 2018. na nike.com i u odabranim trgovinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider