Tenis
SPORTOVI
Tenis
Svejedno - svaka čast!

Furiozna Serena Williams pobijedila Mirjanu Lučić-Baroni za finale Australian Opena

Naša najbolja tenisačica izjednačila je najbolji rezultat karijere, ali dalje od toga nije išlo.

Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela prirediti novu senzaciju. U polufinalu Australian Opena sa 6:2, 6:1 svladala ju je Serena Williams i plasirala se u finale u kojem ju čeka starija sestra Venus koja je u prvom polufinalu sa 6:7 (3), 6:2, 6:3 bila bolja od CoCo Wandeweghe.

Meč je od samog početka bio "jednosmjerna" ulica i protekao je u potpunoj Sereninoj dominaciji.

U trećem gemu prvog seta Williams stiže do prvog breaka kojeg potvrđuje svojim servis gemom, a zatim još jednom oduzima Mirjani servis i stiže do kapitalne prednosti te rutinski završava prvi set.

Pokušala se Mikica vratiti u drugom setu, ali se njena igra potpuno raspala kada je pri rezultatu 1:1 na svom servisu imala 40:15 i nije to iskoristila. Serena je nanizala četiri poena, napravila break i tu je priči bio kraj.

Previše poklonjenih poena

Sa čak 23 neprisiljene pogreške koliko je napravila Lučić-Baroni nije se dalo igrati protiv najbolje igračice u novijoj teniskoj povijesti.

Serena je iskoristila čak pet od šest prilika za break, dok je Mirjana osvojila tek tri od 21 poena na svoj drugi servis.

Tako ćemo u finalu gledati dvoboj sestara Williams. Venus je preokretom svladala Amerikanku Wandeweghe poslije dva sata i 25 minuta velike borbe u Rod Laver Areni.

Prvi put je Venus u finalu Australian Opena igrala 2003. godine, kad ju je u dvoboju za naslov pobijedila njezina godinu dana mlađa sestra Serena. Vremenski razmak od 14 godina između dva pojedinačna finala, najduži je u povijesti Australian Opena za jednu tenisačicu.

Bit će to 28. dvoboj sestara Williams, a 15. na Grand Slam turnirima. Serena ima ukupnu prednost od 16:11, a 9-5 kad su se sastajale na Grand Slam turnirima. U Grand Slam finalima Serena vodi 6:2.

Australian Open - polufinale tenisačica:

Venus Williams (SAD/13) - CoCo Vandeweghe (SAD) 6:7 (3), 6:2, 6:3

Serena Williams (SAD/2) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrv) 6:2, 6:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider