Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ćorić otvara protiv Gasqueta

Poznat raspored polufinala Davis Cupa između Hrvatske i Francuske

Borna Ćorić i Richard Gasquet će otvoriti susret polufinala Davis Cupa između Hrvatske i Francuske u petak u Zadru, dok će drugi meč prvog dana odigrati najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i Lucas Pouille. odlučio je ždrijeb održan u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi meč polufinala, koji se igra u Zadru na tvrdoj podlozi, počet će u 14,00 sati, dok je drugi na rasporedu u 18,00 sati.

Francuski izbornik Yannick Noah se odlučio za Gasqueta i Pouillea u pojedinačnmim mečevima nakon što su prva dva francuska tenisača Gael Monfils i Jo Wilfried Tsonga otpali, obojica zbog ozljede koljena. Ćorić s Gasquetom do sada nije igrao ni jednom ,kao ni Čilić protiv Pouillea. Gasguet je 17. tenisač na ATP ljestvici, dok je Pouille 18.

U subotu će u parovima igrati Ivan Dodig i Marin Draganja protiv francuske kombinacije koju čine Nicolas Mahut i Pierre Hugues Herbert.

U drugom polufinalu u Glasgowu igraju branitelj naslova Velika Britanija i Argentina.

Hrvatski izbornik Željko Krajan zadovoljan je ždrijebom i činjenicom da će Ćorić moći igrati prvi meč.

"Željeli smo to, borili smo se tim posljednjih par dana da ga se osposobi. Nije dobro izgledalo prije par dana. Upala se smirila i on će zaigrati sutra što znači da je spreman. Morali smo biti sigurni i s medicinske strane da mu se ne dogodi neka gora ozljeda i da ne dođe do duljeg oporavka što bi moglo imati utjecaja na njegovu karijeru. Jednom kada je u meču znači da će biti spreman. itan nam je taj prvi meč ako hoćemo dobiti. Evo, za sad nam je to išlo na ruku i mislim da možemo nastaviti u pozitivnom duhu", izjavio je nakon ždrijeba Krajan.

Krajan misli i da najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića čeka zahtjevan meč protiv Lucasa Pouillea.

"Jedan vrlo zahtjevan meč za Marina. Pouille je u naletu, ima dobre rezultate u zadnje vrijeme, 17. je na ATP ljestvici, mlad je i igra protiv našeg prvog igrača. Pouille može igrati opušteno i pokazati dobar tenis. Marinu neće biti lako i zbog toga što igramo kod kuće, i što je to polufinale i da je on prvi igrač te da se od njega puno očekuje, naravno njegova pobijeda u oba meča ako želimo proći dalje. Ali svi znamo kakav je on igrač. On ima tu kvalitetu da može odraditi taj meč i da ga može provesti u svoju korist na kraju", dodao je hrvatski izbornik.

Krajan je također ocijenio da je otkazivanje Monfilsa zbog ozljede nešto što može Hrvatskoj ići na ruku.

"Francuzi imaju širinu u reprezentacije i nakon otkazivanja Monfilsa i Tsonge su našli dva igrača koji su među prvih 20. Na Monfilsa, koji je igrao u polufinalu US Opena, su mogli računati, na njegove dvije pobjede u pojedinačnim mečevima. Monfils je sigurno trenutačno njihov najbolji igrač, više nam odgovara to što on ne igra nego otkaz Tsonge", zaključio je Krajan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider